Sosyal Medya

Avrupa Birliği'nden ''Venezuela'' açıklaması

Avrupa Birliği Dış Eylem Servisi Genel Koordinatörü Helga Schmid, Venezuala’ya halk zarar görmesin diye yaptırım uygulamadıklarını açıkladı.



AB'nin dış politikasını koordine eden Avrupa BirliÄŸi Eylem Servisi (EEAS) koordinatörü Helga Schmid, Arjantin'in baÅŸkenti Buenos Aires'te Amerika kıtası ülkelerinin elçileriyle bir seminere katıldı.

Buenos Aires Büyükelçisi'nin ikametgâhında düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Schmid, "Askeri çözümlere veya müdahalelere inanmıyoruz. Çünkü her zaman çok büyük acılar veriyor. Uluslararası Temas Grubu ve Lima Grubu gibi diplomatik çözümler arıyoruz" dedi.

Venezuela için AB'nin 28 üyesinin aynı pozisyona sahip olmasının önemli olduÄŸunu belirten Schmid, “Bu her zaman kolay deÄŸildir, ancak bu durumda baÅŸardık" ifadelerini kullandı. Schmid, AB'nin, insani krizden etkilenen Venezuela halkına zarar vermek istemediÄŸi için ambargo uygulamadığını vurguladı. “Bizim için yaptırımlar hiçbir zaman kendi başına bir araç deÄŸildir” diyen Schmid, sadece Devlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro hükümetine, askeri teçhizat alımı konusunda özel yaptırımlar uyguladıklarını vurguladı.

Schmid, Maduro için "MeÅŸruiyete sahip deÄŸil, olmayacak da. Ülkedeki tek demokratik organ Ulusal Meclis'tir. Biz de onları tanıyoruz" ifadelerini kullandı.

AB, Ä°RAN'A YAPTIRIM UYGULAMAYACAK

Son dönemde yaÅŸanan Ä°ran krizine de deÄŸinen Schmid, Ä°ran'ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) tarafından onaylanan yükümlülüklerini yerine getirmeye devam ettiÄŸi sürece AB'nin herhangi bir yaptırım uygulamayacağını belirtti.

Ancak sadece AB'nin deÄŸil, Çin ve Rusya'dan da taahhütler olması gerektiÄŸini savundu. ABD'nin yaptırımlarının normal dışı olduÄŸunu söyleyen Schmid, “Bu nedenle elbette Ä°ran'la ticaret yapma kabiliyetimizi etkiliyorlar" diye konuÅŸtu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.