Sosyal Medya

Cemalattin Sarar ve eşine işkence yapanlar tanıdık çıktı

Hem işkenceye hem de soyguna uğrayan Sarar ailesi hakkında son dakika haberleri üst üste geliyor! Eskişehir'de gerçekleşen olayda SARAR Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar, evlerinde işkence görmüş ve soyguna uğramıştı.



Polis ekipleri olayın peÅŸini bırakmadı ve FBI yöntemiyle olayın kilit ismi olan Moldovalı hizmetçi Iulia Dragusan'ı tespit etti. Cemalettin Sarar da ifadesinde tanıdık birisinin bu caniliÄŸi yaptığını ifade etmiÅŸti; peki hırsızlar 7 güvenlik görevlisi 30 bekçinin olduÄŸu villaya nasıl girdiler? Ä°ÅŸte soygunun detayları...
 
Elleri ve ayakları baÄŸlı ÅŸekilde iÅŸkence yapılarak hırsızlığa uÄŸrayan Cemalettin Sarar ve eÅŸi Zehra Sarar'ın ifadelerinden yola çıkarak polis ekipleri büyük operasyon baÅŸlattı. Bu doÄŸrultuda Ä°stanbul'da 1 kiÅŸi, Yunanistan'da 6 kiÅŸi Bulgaristan'da ise 2 kiÅŸi gözaltına alındı. Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu; komÅŸu Bulgaristan'ın Ä°çiÅŸleri Bakanı ile görüÅŸtü. Ä°ÅŸkence ve soygunun baÅŸ aktörü ise evi gayet iyi tanıyan Moldovalı hizmetçi Iulia Dragusan'ın olduÄŸu ortaya çıktı.
 
EskiÅŸehir'de, SARAR Åžirketler Grubu Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Cemalettin Sarar ve eÅŸi Zehra Sarar'ın gasp edenler, kısa sürede yakalandı. Olayın hemen ardından kurulan özel ekip, önce villada detaylı inceleme yaptı. Gaspçıların, çevresi dikenli tellerle çevrili olan, bahçedeki 7 güvenlik görevlisi ve 30 bekçi köpeÄŸi bulunan villaya rahatlıkla girip, çifti rehin alması ve özel bölmede gizli olan kasanın yerini dahi bilmelerinden yola çıkan ekip, Sarar çiftinin de gaspçıların biri kadın 3 kiÅŸi oldukları ve Bulgarca'ya benzer bir dilde konuÅŸtuklarını anlatması üzerine ÅŸüphelerini, daha önce villada çalışan Moldovalı hizmetçi Iulia Dragusan üzerinde yoÄŸunlaÅŸtırdı.
 
FBI YÖNTEMÄ°NÄ° KULLANDILAR
 
Bölgedeki tüm güvenlik kameraları ve MOBESE'lerin görüntülerini izleyen özel ekip, EskiÅŸehir'in giriÅŸ ve çıkışlarındaki MOBESE kayıtlarına giren Araçların plaka kayıtlarında yer alan isimler üzerinde de detaylı arÅŸiv incelemesi yaptı. FBI yöntemiyle delilden suçluya gitmek için çalışan özel ekip, Iulia Dragusan'ın izine Yalova'da ulaÅŸtı. Yakalanan ve EskiÅŸehir'e getirilen Dragusan'ın, ülkesinden Kasım 2014'te aldığı 5 yıllık pasaportla, hizmetçilik yapmak için Türkiye'ye geldiÄŸini Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü'ne Ä°stanbul'daki bir adresi gösterdiÄŸi belirlendi. Dragusan'ın son olarak, 16 Mart 2019'da aynı adres üzerinden yeniden baÅŸvuru yaparak 1 yıllık kısa dönem ikamet izni aldığını belirleyen özel ekip, gösterdiÄŸi adresteki bir erkeÄŸi de gözaltına alarak EskiÅŸehir'e getirdi.
 
Ä°KÄ° KOMÅžU ÜLKEDE GÖZALTI
 
Çalışmalarını sürdüren özel ekip, Sarar çiftini gasp ettiÄŸi tahmin edilen Moldova uyruklu 2 kiÅŸinin Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yaptığı tespit etti. Bunun üzerine Bulgar makamlarıyla irtibata geçen Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, özel ekibin belirlediÄŸi kimlik bilgileri ve fotoÄŸraflarını göndererek yakalanmaları talebinde bulundu. Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu da, Bulgaristan Ä°ç iÅŸleri Bakanı Mladen Marinov ile görüÅŸtü. Hemen harekete geçen Bulgar polisi, 2 gaspçıyı yakalayarak, durumu Türkiye'ye bildirdi. Gaspçıların iadesi için iÅŸlemlere baÅŸlanırken, Dragusan'ın ifadesi doÄŸrultusunda olayla baÄŸlantılı oldukları düÅŸünülen 6 kiÅŸi de Yunanistan'da gözaltına alındı. (Sabah)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.