Sosyal Medya

Sert Dil zarar verdi diyen Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Azmi Ekinci'ye sansür

Star gazetesi Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Azmi Ekinci’yle 31 Mart yerel seçimlerini konuştu. İçeriden eleştirilerin yer aldığı röportaj bir süre sonra yayından kaldırıldı.



"VatandaÅŸ Ak Parti'ye “Artık yönetemiyorsunuz diyor" diyen Ekinci, 'Beka ve Kürdistan'a gidin' söyleminin seçmeni küstürdüÄŸünü ve seçimi kaybettirdiÄŸini söyledi. Seçmenin Ak Parti'ye hasar vermeden ayar verdiÄŸini ifade eden Ekinci'nin röportajı gazetenin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından kaldırıldı. 

Röportajı kiÅŸisel Twitter hesabından da duyuran Ekinci'nin tweetinde röportajı okumak isteyenlerin gazetenin linkinin silinmiÅŸ olduÄŸunu gördü.

 

Yayından kaldırılan röportajdan baÅŸlıklar ÅŸu ÅŸekildeydi:

Åžimdiye kadar yapılan 15 seçimin tümünde vardım. Daha önce kendi seçmenimize gittiÄŸimizde adres vererek ÅŸöyle derlerdi: “Bize gelmeyin, filan kiÅŸiye/kiÅŸilere gidin”. Åžimdi seçmenimiz oturuyor bizimle saatlerce tartışıyor. Her ÅŸeyi sorguluyor.

AK Parti seçmenini ikna etmekle uÄŸraÅŸtığını belirten Ekinci, AK Parti’ye yöneltilen en büyük eleÅŸtirilerin ÅŸunlar olduÄŸunu söyledi:

Adam kayırma, rantçılık gibi negatif ÅŸeylerin yanında vatandaşın ayağına gitmeme, halktan kopukluk, marjinalleÅŸme gibi hususlar. Sayın CumhurbaÅŸkanımız mesela bodrum kattaki bir eve misafir oluyor, diz çöküyor, çorbasını içiyor hemhal oluyor ama beyefendilerin ayağına kadar gittiÄŸimiz halde zahmet edip bize kapılarını bile açmıyorlar diyorlar. Ayrıca belediye baÅŸkanı, yardımcıları ve yöneticilerinin israf ve ÅŸatafatları eleÅŸtiriliyor. Bunların etrafında dolaÅŸan ihalecisi, müteahhidi gibi kesimlerden oluÅŸan gruplarda ciddi bir ekonomik statü farklılığı oluÅŸan tepki. Haliyle vatandaÅŸ da ‘Ben sana oy veriyorum, sen beni unutuyor bir kesimi zenginleÅŸtiriyor, kendine hayat kuruyorsun’ gibi konularda son derece ciddi eleÅŸtiriler var. Bizim hakikaten bundan sonraki süreçte yeni bir sayfa açıp yeni yüzlerle yeni söylemlerle alana inmemiz gerek.”

Ekinci, vatandaşın AK Parti’ye “artık yönetemiyorsunuz” demeye baÅŸladığını ÅŸu sözlerle anlattı:

VatandaÅŸ ‘tanzimleri niye açmak zorunda kaldınız?’ diyor. Biz de “bir takım art niyetliler domates, patates, soÄŸan üzerinden bizi terbiye etmeye çalışıyorlar. Onun için bunları açtık/açmak zorunda kaldık” dediÄŸimizde “Neden, sizin zabıtanız yok mu, emniyetiniz yok mu, maliyeniz yok mu, niye denetlemiyorsunuz?’ diyor. 'Yapıyorlar da yetiÅŸemiyorlar' dendiÄŸinde, O zaman “siz yönetemiyorsunuz” diyor. Artık sorular bu noktaya gelmiÅŸ.

Beka söylemi bu kadar keskin olmasaydı, Kürdistan’a gidin sözü olmasaydı Kürtler Binali Bey’e oy vereceklerdi, Esenyurt’ta da benim ÅŸahsım üzerinden AK Parti ’ye oy vereceklerdi. Fakat o sertlik engelledi bunu. Bundan sonraki süreçte çok fazla bir ÅŸey yapmaya gerek yok aslında. AK Parti'nin fabrika ayarı politikaları kendine çeker onları zaten."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.