Sosyal Medya

Güncel

Husiler BM'nin gönderdiği unları geri çevirdi

Yemen'de Husiler, 'haşere bulunduğu' iddiasıyla Birleşmiş Milletler'in (BM) gönderdiği unların Hudeyde Limanı'ndan girişine izin vermedi.



Husilere baÄŸlı SABA haber ajansında yer alan haberde, Yemen Standartlar, Ölçü ve Kalite Kontrol Heyeti 'nin (Husilere ait), belirlenen standartlara uygun olmadığı gerekçesiyle 163 bin paket buÄŸday ununun Hudeyde Limanı'ndan giriÅŸine izin vermediÄŸi belirtildi.

Yapılan incelemelerde gönderilen yardımların içinde haÅŸere bulunduÄŸunun fark edildiÄŸi aktarılan haberde, yardımların Dünya Gıda Programı'na (WFP) ait olduÄŸu kaydedildi.

Husilerin bu iddiasına iliÅŸkin WFP'den ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

WFP, daha önce yaptığı açıklamalarda Husileri "gıda yardımlarının ihtiyaç sahiplerine ulaÅŸtırılmasını engellemekle" suçlamış, Husiler ise bu ithamları yalanlamıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüÄŸü Yemen'de Husiler ile hükümete baÄŸlı güçler arasında çatışmalar yaÅŸanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baÅŸkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken Suudi Arabistan öncülüÄŸündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Dünyanın en fakir ülkelerinden biri olan Yemen, kolera, çatışma ve hava saldırıları sonucunda bedelini sivillerin ödediÄŸi büyük bir insanlık dramına sahne oluyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.