Sosyal Medya

Güncel

Mısır devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek: İran, İsrail’den daha tehlikeli

Devrik Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İran’ın İsrail’den daha tehlikeli olduğunu belirterek; ABD Başkanı Trump tarafından hazırlatılan ve Ramazan’dan sonra açıklanması beklenen, ‘Yüzyılın Anlaşması’ planı konusunda ise iyimser olmadığını açıkladı.



Mısır'ın devrik CumhurbaÅŸkanı Hüsnü Mübarek, sessizliÄŸini bozarak, Kuveyt Al-Anbaa gazetesine bir röportaj verdi. Hüsnü Mübarek röportajında, Ä°ran'ın Ä°srail'den daha tehlikeli olduÄŸunu belirterek, ABD BaÅŸkanı Trump tarafından hazırlatılan ve Ramazan'dan sonra açıklanması beklenen, ‘Yüzyılın AnlaÅŸması' konusunda ise iyimser olmadığını açıkladı.

“ARAPLAR, 'YÜZYILIN ANLAÅžMASI' PLANI 
HAKKINDA NET BİLGİYE SAHİP DEĞİLLER"

Fajr Al-Saeed tarafından yapılan ve bugün Kuveyt gazetesi Al-Anbaa'da yayınlanan röportajda Hüsnü Mübarek, ÅŸu anki ‘Yüzyılın AnlaÅŸması'nın sadece bir ön taslak olduÄŸunu, ancak Arapların konuyla ilgili tatmin edici olmayan varsayımlara sahip olduÄŸunu söyledi. Mübarek, Arapların tatmin edici bulmadığı konuların ise ABD BüyükelçiliÄŸi'nin Kudüs'e taşınması, Golan Tepeleri'nin Ä°srail'e ilhak edilmesi ve yerleÅŸim bölgelerinin geniÅŸlemesi olduÄŸunu söyledi.

‘“NETANYAHU'YU Ä°YÄ° TANIRIM. Ä°KÄ° DEVLETLÄ°
ÇÖZÜM VE BARIÅž Ä°STEMÄ°YOR”

“Bütün bunlar beni iyimser kılmıyor” diyen Hüsnü Mübarek, “Arap dünyasının konuyla ilgili ne söyleyebileceÄŸi ile ilgilenmeye hazırlıklı olması gerekiyor.
Netanyahu'yu iyi tanırım. Beni de tanıyor ve onunla olan dürüstlüÄŸümü çok iyi biliyor. Ä°ki devletli bir çözüm istemiyor. Barış için toprak ilkesine inanmıyor. Gazze'yi Batı Åžeria'dan ayırmak istiyor" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.