Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'den S. Arabistan’a 11 milyon sterlinlik silah satışı

İngiltere'nin 3 ayda Suudi Arabistan'a yaklaşık 11,5 milyon sterlin değerinde silah sattığı ortaya çıktı.



Ä°ngiliz Sky News televizyonunun haberine göre, Ä°ngiltere 2 Ekim tarihinden sonraki 3 ayda Suudi Arabistan'a tarihi bir silah satışı gerçekleÅŸtirdi.

89 MÄ°LYON LÄ°RALIK SÄ°LAH SATIÅžI

Haberde; Ä°ngiltere'nin bu ülkeye yaklaşık 11,5 milyon sterlinlik, yani yaklaşık 89 milyon liralık silah sattığının belirlendiÄŸi ifade edildi. Haberde, bu rakamın nihai olmadığı, lisanların "özel" niteliÄŸi dolayısıyla ticaretin hacminin daha da büyümüÅŸ olmasının muhtemel olduÄŸu vurgulandı.

YÜZDE 94'LÜK ARTIÅž

Televizyonun Ä°ngiliz Uluslararası Ticaret Bakanlığı verilerinden derlediÄŸi habere göre; Suudi Arabistan'a satılan askeri ekipman arasında zırh delici cephane, elektronik savaÅŸ teçhizatı ile el yapımı patlayıcı tespit ve etkisizleÅŸtirme cihazları da yer aldı.

Haberde, Ä°ngiltere'nin söz konusu 3 ay içinde Suudi Arabistan'a yaptığı silah satışında önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 94 artış olduÄŸuna dikkat çekildi.

4 YILDA 5 MÄ°LYAR STERLÄ°NLÄ°K SÄ°LAH

Ä°ngiltere'nin Yemen'deki iç savaşın baÅŸladığı 2015'ten bu yana Suudi Arabistan'a sattığı silah miktarının 5 milyar sterline yaklaÅŸtığı açıklanmıştı.

Ä°ngiliz DışiÅŸleri Bakanı Jeremy Hunt'ın Alman mevkidaşı Heiko Maas'a mektup yazdığı ve Almanya'nın Suudi Arabistan'a silah ambargosunun ortak projeler nedeniyle Ä°ngiliz savunma sanayisine zarar vereceÄŸini ileterek, bazı istisnalara gidilmesini talep ettiÄŸi de ortaya çıkmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.