Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Güvenlik ve ekonomide saldırı dalgası bitmiş değil

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs'ın 100. yıldönümü için düzenlenen törende konuşuyor. Erdoğan, 'Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiş değildir. Her gün ülkemize kurulan tuzakları bozuyoruz' mesajı verdi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi baÅŸlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte konuÅŸuyor.

ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkanlar ÅŸöyle:

Yaklaşık bin yıl önce Malazgirt'teki zafer milletimiz için geleceÄŸini kuracağı yeni bir coÄŸrafyanın kapılarının açılışının müjdecisidir. Bizim devletimiz hep tektir. CumhurbaÅŸkanlığı forsu tek devlet anlayışını gösterir. Osmanlı Balkanlar'dan çekilirken tarihin en büyük soykırımı bizim milletimize uygulanmıştır. Onca derin acıya raÄŸmen milletimiz düÅŸmanına benzemek gibi bir yanlışın içine düÅŸmemiÅŸtir. Son 6 yılda yaÅŸadıklarımız ülkemizle ilgili niyetlerde ne küçük bir deÄŸiÅŸiklik olmadığını gösteriyor. Nereden geldiÄŸimizi ve nereye gittiÄŸimizi bir çok iyi biliyoruz. 

Bugünden itibaren 23 Ekim 1923'e kadar sürecek bir dizi 100. yıl etkinliÄŸine baÅŸlıyoruz. Bu tür yıldönümleri ülkeler ve toplumlar için bir muhasebe ve gelecek hedeflerini gözden geçirme vesilesidir. 22 Haziran Amasya Tamimi'ni, 4 Eylül Sivas Kongresi'ni coÅŸkulu bir ÅŸekilde kutlayacağız.

2011 yılında milletimizin önüne 2023 hedefleriyle çıktık. Son 6 yılda üst üste yaÅŸadığımız badirelerin enerjimizi ve kaynaklarımızı kriz çözmeye yönelttiÄŸimiz için bizi biraz yavaÅŸlattığı gerçektir. Güvenlikte ve ekonomide saldırı dalgası halen bitmiÅŸ deÄŸildir. Her gün ülkemize kurulan tuzakları bozuyoruz.

Ne zaman tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dediysek en güçlü cevabı gençlerimizden aldık. Gençlerimizden bir söz istiyorum. 19 Mayıs ruhunu tıpkı ilk günkü heyecanıyla yaÅŸatmaya var mısınız? 23 Nisan ruhunu sürdürmeye var mısınız? 29 Ekim'de ilan ettiÄŸimiz cumhuriyete sahip çıkmaya var mısınız? Büyük mücadeleler verdiÄŸimiz demokrasimize gözümüz gibi bakmaya var mısınız? 15 Temmuz'da olduÄŸu gibi istiklalimiz uÄŸrunda gerektiÄŸinde canı pahasına mücadeleye var mısınız?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.