Sosyal Medya

Güncel

ABD, Netanyahu’dan İran krizinden uzak durmasını istemiş!

Tel Aviv kaynaklarından edinilen bilgiye göre Trump yönetimi, İsrail Başbakanı Netanyahu'dan İran konusunda tarafsız kalarak ve söz konusu krize karışmamasını istedi.



Tel Aviv kaynaklarından edinilen bilgiye göre Trump yönetimi, Ä°srail'den Ä°ran konusunda tarafsız kalarak ve söz konusu krize karışmamasını istedi.

Ä°srail güvenlik kaynakları, Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu'nun ordu ve güvenlik güçleriyle ABD ile Ä°ran arasında artan gerilim ve Körfez'deki krize iliÅŸkin olaÄŸanüstü toplantılar gerçekleÅŸtirdiÄŸini bildirdi.

NETANYAHU, BÄ°R HAFTA Ä°ÇÄ°NDE 
3 DEFA POMPEO Ä°LE GÖRÜÅžTÜ

Kaynaklar, ABD'nin OrtadoÄŸu'da yaÅŸananlarla ilgili Ä°srail istihbaratından bilgi istemek konusunda tereddüt etmediÄŸini söyledi. Ayrıca Netanyahu'nun bir hafta içinde en az üç kez ABD DışiÅŸleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüÅŸmesi gerçekleÅŸtirdiÄŸini de doÄŸruladılar.

Netanyahu düzenlediÄŸi yaptığı toplantılarda OrtadoÄŸu'daki askeri gerilimin artmasına karşı alınacak tedbirleri tartıştı.

Kanal 13 televizyonu muhabiri Barak Ravid üst düzey Ä°srailli yetkililere dayandırdığı haberinde, ÅŸu aÅŸamada Ä°srail'in Ä°ran'ın hedefi olmasının uzak bir ihtimal olduÄŸunu aktardı.

Netanyahu, güvenlik birimlerinin başındaki isimlere, Körfez'deki geliÅŸmeleri takibe devam etmeleri ve Ä°srail'in bu girdabın içine çekilmesini engellemeleri talimatını verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.