Sosyal Medya

Güncel

Bahreyn'den vatandaşlarına uyarı: İran ve Irak'a gitmeyin

Bahreyn Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını İran ve Irak’a seyahat etmemeleri konusunda uyardı.



DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yayımlanan açıklamada, Irak ve Ä°ran'a seyahat etmek isteyen vatandaÅŸlara bölgede artan gerilim, güvenlik tehlikesi ve istikrarsız duruma karşı uyarıda bulunuldu.    

Bakanlık açıklamasında, Ä°ran ve Irak'ta bulunan vatandaÅŸların da kendi güvenlikleri için söz konusu ülkelerden ivedi bir ÅŸekilde terk etmeleri çaÄŸrısı yaptı.    

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, 6 Mayıs'ta, Ä°ran'a mesaj vermek üzere "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi taarruz grubu ile bir bombardıman görev gücünü Orta DoÄŸu'ya sevk ettiklerini duyurmuÅŸtu. "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi 9 Mayıs'ta SuveyÅŸ Kanalı'ndan geçmiÅŸti.

BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) DışiÅŸleri Bakanlığından 12 Mayıs'ta yapılan yazılı açıklamada, farklı ülkelerden 4 sivil ticari kargo gemisinin Fuceyra Limanı yakınlarında sabotaja uÄŸradığı duyurulmuÅŸtu.    

Sabotajın can kaybına ya da gemilerden zararlı madde veya yakıt sızmasına yol açacak hasara neden olmadığı kaydedilen açıklamada, konuyla ilgili soruÅŸturma baÅŸlatıldığı aktarılmıştı.    

Suudi Arabistan merkezli Al Arabiya televizyonunun haberinde gemilerden ikisinin Suudi Arabistan, diÄŸerlerinin de BAE ve Norveç bandıralı olduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Husilere baÄŸlı El-Mesire kanalında, 14 Mayıs'ta Suudi Arabistan'da önemli noktalara 7 hava saldırısı düzenlendiÄŸi iddia edilmiÅŸti.    

Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Madeni Kaynaklar Bakanı Halid el-Falih ise doÄŸu bölgesindeki rezervlerden batı sahilindeki limana petrol taşıyan boru hattı üzerinde bulunan 2 pompa istasyonuna drone saldırısı düzenlendiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.