Sosyal Medya

Güncel

İngiltere'de partiler arası Brexit görüşmeleri çöktü

İngiltere’de ana muhalefetteki İşçi Partisinin lideri Jeremy Corbyn, İngiltere'nin AB'den ayrılması (Brexit) anlaşmasına yönelik hükümetle yürüttükleri görüşmelerin çöktüğünü ilan etti.



BaÅŸbakan Theresa May'e mektup yollayan Corbyn, partisi ile iktidardaki Muhafazakar Parti arasında yürütülen Brexit anlaÅŸmasını parlamentodan geçirmeye yönelik görüÅŸmelerden çekildiklerini açıkladı.

"Aramızdaki önemli politika ayrılıklarını gideremedik." ifadesini kullanan Corbyn, "Daha da önemlisi, hükümetinizin giderek zayıflaması ve istikrarsız hale gelmesi, üzerinde anlaÅŸacağımız hiçbir ÅŸeyin güvence altında olmayacağı anlamına geliyor." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Corbyn, partisinin parlamentoda daha önce 3 kez reddedilen Brexit anlaÅŸmasına ret oyu vermeyi sürdüreceÄŸini de kaydetti.

BREXIT KRÄ°ZÄ°

Ä°ngiltere ile AB, geçen ay yapılan zirvede, Brexit'i 31 Ekim'e erteleme kararı almıştı.

AB, Ä°ngiliz hükümetine, parlamentoda daha önce 3 kez reddedilen Brexit anlaÅŸmasını onaylatmayı baÅŸarması halinde Birlik'ten daha erken ayrılma seçeneÄŸi de sunmuÅŸtu.

BaÅŸbakan May, anlaÅŸmanın parlamentodan geçebilmesi için Ä°ÅŸçi Partisine diyalog çaÄŸrısında bulunmuÅŸ, bunu takiben partiler arasında görüÅŸmeler baÅŸlamıştı.

Ä°ÅŸçi Partisi, Ä°ngiltere'nin kalıcı bir ÅŸekilde Gümrük BirliÄŸi içinde yer almasını savunuyordu. Parti içinde geniÅŸ bir kesim, varılacak herhangi bir anlaÅŸmanın ayrıca halk oyuna sunulmasını da talep ediyor.

Ä°ngiltere, 29 Mart'ta gerçekleÅŸmesi gereken Brexit'i daha önce de 12 Nisan'a ertelemiÅŸti.

23 Haziran 2016'da yapılan referandumda Ä°ngiltere halkı, yüzde 48'e karşı yüzde 52 ile AB'den ayrılma kararı almıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.