Sosyal Medya

Güncel

Ordu'da heyelanın bilançosu ağırlaşıyor

Ordu Valisi Seddar Yavuz, Aybastı ilçesine bağlı Sağlık Mahallesi´nde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemede bulundu. Vali Seddar Yavuz, mahallenin boşaltıldığını belirterek, "Şu ana kadar 61 bina ve 80 konut tahliye edildi. 22 bina, 31 konut ve 1 cami yıkıldı" dedi. Heyelan bölgesine giriş yasaklandı. Ancak bazı vatandaşların yasağa rağmen riskli binalara girdiği görüldü.



Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Hilmi Güler, Aybastı ilçesine baÄŸlı SaÄŸlık Mahallesi´nde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemede bulundu. 
 
Bölgede ilk heyelanın Åžubat ayında meydana geldiÄŸini, heyelan riskinin büyük olduÄŸunu vurgulayan Vali Yavuz, ÅŸunları söyledi:
 
"Åžubat ayında ilk heyelan meydana geldi. Ä°lk heyelanda vatandaÅŸlarımızın can güvenliÄŸi için 20 bina, 29 konutu tahliye ettik. Dün yine heyelan meydana geldi. Åžu ana kadar 61 bina ve 80 konut tahliye edildi. 22 bina, 31 konut ve 1 cami yıkıldı. Åžu anda hepimiz buradayız. Tüm teknik ekiplerimiz burada. Heyelanın etki alanlarını tespit bakımından yeni çalışmalar yapıyoruz. Tahliye olan yerlerde kira yardımı gerçekleÅŸtiriyoruz. Åžu ana kadar 214 bin TL kira yardımı ve nakit ödemesi yaptık. Bugün yarın, bu tespitler neticesinde ödemelere devam edeceÄŸiz. BaÅŸta CumhurbaÅŸkanımız, bakanlarımız, sürekli konuyla alakadarlar. Gerekli talimatları bize vererek her türlü tedbirin alınmasını ve gerekli yardımların yapılması  konusunda emir talimatları var."



YASAÄžA ALDIRIÅž ETMEDÄ°LER
 
Öte yandan heyelan meydana gelen bölgede oturanlar da tedirgin olarak terk ettikleri evlerinden akrabalarının yanına gitti. Küçük ve büyükbaÅŸ hayvanlarını da yanlarında götüren aileler,  heyelan nedeniyle çöken yolda ulaşım zorluÄŸu yaÅŸadıkları için evlerindeki eÅŸyalarını ise taşıyamadı. Polis ve jandarma ekipleri de heyelan bölgesine vatandaÅŸların girmesine izin vermezken, bazı vatandaÅŸlar da yasaÄŸa ve tehlikeye aldırış etmeden gittikleri riskli binalara cep telefonuyla görüntü çekmeye çalışması dikkat çekti.



BAÅžKAN GÜLER: VATANDAÅžLAR MAÄžDUR OLMAYACAKTIR
 
Ordu BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Hilmi Güler, heyelan bölgesinde yaptığı açıklamalarda, devletin bütün imkanlarının kullanılarak, vatandaÅŸların maÄŸdur edilmeyeceÄŸini söyledi. 
 
BaÅŸkan Güler, Ordu’nun Aybastı ilçesinde ÅŸubat ayı içerisinde baÅŸlayan ve dün itibari ile daha da artan SaÄŸlık Mahallesi’nde, Ordu Valisi Ordu Valisi Seddar Yavuz ve beraberindekiler ile birlikte heyelan bölgesini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.
Ä°ncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan BaÅŸkan Hilmi Güler, yaÅŸanan afet sonrası hiçbir vatandaşın maÄŸdur edilmeyeceÄŸini belirterek, “Biz de BüyükÅŸehir Belediyesi olarak kuruluÅŸlarımız ile yardıma ve desteÄŸe devam ediyoruz. Hem bu kayan binalarla ilgili olarak, OSKÄ°’nin ilgili birimleri çalışma yapıyor, hem kesintisi olan suları temin ediyoruz. Ayrıca yiyecek yardımı yapıyoruz. Ä°ftar ve sahurda da yemek vereceÄŸiz. Åžuanda maÄŸdur olan arkadaÅŸlarla ilgili olarak da hem imarda hem de ÅŸehircilik ile ilgili diÄŸer birimlerimiz bundan sonraki yerleÅŸim planlarıyla ilgili çalışmalar yapıyor. Dolayısı ile vatandaÅŸlarımız hiçbir ÅŸekilde maÄŸdur olmayacaklar” dedi.


“Devletimiz hem güçlü, hem de imkanları gayet iyi” diyen BaÅŸkan Güler, “Biz de Ordu BüyükÅŸehir Belediyesi olarak bu imkanları seferber ettik. Bütün gece de çalışmaları yaptık. Åžimdi de çözüm konusunda arkadaÅŸlarımız çalışıp, meseleyi halledeceÄŸiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
EÅžYALARINI GÖZYAÅžLARIYLA TAÅžIDILAR
 
Ordu’nun Aybastı ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle evlerdeki tahliye iÅŸlemleri sürüyor. Bazı vatandaÅŸlar eÅŸyalarını taşırken duygusal anlar yaşıyor.
 
Aybastı ilçesi SaÄŸlık Mahallesi’nde meydana gelen ve ÅŸu ana kadar 61 bina, 80 konutun tahliye edildiÄŸi, 22 bina ile 31 konutun yanı sıra bir de caminin yıkıldığı heyelan bölgesi adeta deprem görmüÅŸ gibi.
 
Heyelanda evleri yıkılan veya zarar gören vatandaÅŸlar eÅŸyalarını tahliye ediyor. Belediyeye ait kamyonlar ve özel kamyonetlere yüklenen eÅŸyalar farklı yerlere taşınıyor. VatandaÅŸlar, ÅŸimdiye kadar böyle bir afetle karşılaÅŸmadıklarını belirterek, eÅŸyalarını gözyaÅŸları içinde tahliye ediyor. Zararın çok büyük olduÄŸunu söyleyen vatandaÅŸlar, yetkililerden yardım beklediklerini dile getiriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.