Sosyal Medya

Dünyaya kendisinin Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü olduğuna inandıramayınca, Suudi Arabistan'ın Putin'i olmayı deniyor

Geçtiğimiz hafta İngiliz basını, Suudi Arabistan'ın öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın 3 arkadaşının da hayatlarının tehlikede olduğunu ve CIA tarafından uyarıldıklarını duyurmuştu. Bu isimlerden biri olan Norveç'in sığınma hakkı tanıdığı Filistinli aktivist İyad el Bağdadi, "Muhammed bin Selman, reformist imajının ardına saklanıyor. Dünyaya kendisinin Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü olduğuna inandıramayınca, Suudi Arabistan'ın Putin'i olmayı deniyor." ifadesini kullandı.



Geçen hafta, 25 Nisan'da Suudi Arabistan kaynaklı muhtemel bir tehdit nedeniyle Norveçli yetkililer tarafından evinden alınarak güvenli bir yere nakledildiÄŸi ortaya çıkan El BaÄŸdadi, Washington Post gazetesi için "Suudi Arabistan'ın tehditlerinin hedefindeydim. Bu nedenle bunu yazıyorum" baÅŸlıklı makale kaleme aldı.
 
Kendisi ile birlikte Kanadalı aktivist Ömer Abdülaziz ve adı açıklanmayan ABD'li bir aktivistin daha gözaltına alındığını belirten El BaÄŸdadi, "Suudi Arabistan'ı eleÅŸtirmenin yanı sıra üçümüzün bir ortak noktası daha vardı: Gazeteci Cemal Kaşıkçı ile birlikte çalışıyorduk. Ve muhtemelen tehditlerin ardındaki neden buydu." ifadesini kullandı.
 
El BaÄŸdadi, "Arap Baharı"nın ortaya çıkmasının ardından Arap toplumlarında klasik basının baskılanması nedeniyle insanların sosyal medyaya yöneldiÄŸini ancak Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın 2015'te güçlenmesinin ardından Twitter'ın da baskı yöntemi olarak kullanıldığını anımsattı.
 
"MUHAMMED BÄ°N SELMAN 'REFORMÄ°ST' Ä°MAJININ ARDINA SAKLANIYOR"
 
Cemal Kaşıkçı, kendisi ve Arabistan'dan tehdit alan diÄŸer iki aktivistin Twitter'da ifade 
 
özgürlüÄŸünün tekrar kazanılması için çalıştığını aktaran El BaÄŸdadi, Amazon ve Washington Post'un sahibi Jeff Bezos ile çalışmaya baÅŸladıktan sonra kendisine yönelik tehditlerin arttığını savundu.
 
El-BaÄŸdadi, Kaşıkçı cinayetine gelen tepkilere raÄŸmen Suudi rejiminin baskıcı politikalarını artırdığını vurgulayarak "Muhammed bin Selman, 'reformist' imajının ardına saklanıyor. Dünyayı kendisinin Suudi Arabistan'ın Atatürk'ü olduÄŸuna inandıramayınca, Suudi Arabistan'ın Putin'i olmayı deniyor." ifadesini kullandı.
 
Öte yandan Muhammed bin Selman'ın Putin'in aksine Batı'ya, özellikle de ABD'ye baÄŸlılığını sürdürdüÄŸünü kaydeden el BaÄŸdadi, "Donald Trump yönetimi özellikle de Trump'ın damadı Jared Kushner, Muhammed bin Selman'ı hesap vermekten korumayı sürdürene kadar, veliaht prens suç iÅŸlemeye, karışıklığa yol açmaya, Orta DoÄŸu ve ötesinde on yıllarca sürecek istikrarsızlık tohumları saçmaya devam edecek." uyarısında bulundu.
 
"ORTADA BÄ°R JENERASYON SAVAÅžI VAR"
 
Orta DoÄŸu'nun gürültülü bir geçiÅŸ sürecinde olduÄŸuna deÄŸinen El BaÄŸdadi makalesine ÅŸu deÄŸerlendirmeleri yaptı:
 
"Ortada bir jenerasyon savaşı var. Tüm dünyada özgürlüÄŸün müttefikleri bize yardım etmek için çaba göstermeli. Benim ekibim ve benim için çalışmamız sürecek. Sadece Cemal Kaşıkçı'ya baÄŸlılığımdan deÄŸil, aynı zamanda tarihi görev duygumdan dolayı bu çalışmayı sürdüreceÄŸim. Muhammed bin Selman bizi hedef almayı öncelik edindiyse, bizim baÅŸarılı olduÄŸumuzun göstergesidir."
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.