Sosyal Medya

Güncel

Fuat Oktay'ın görev tanımı düzenlenecek kritik görev için yeni bir Başkan Yardımcısı gelecek iddiası

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında dış politikadaki gelişmeleri yazdı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu için "dış dünyada normal bir ülkenin sıradan bir büyükelçisi kadar etkinliği yok" diyen Takan, yeni bir iddia ortaya attı. Takan'a göre, 'dış politikada yetkin bir isim' Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına getirilecek ya da Fuat Oktay'ın görev tanımında yenilik yapılacak.



Takan'ın yazısının ilgili bölümü ÅŸöyle:
 
"Ankara'da saray kulislerinde hala Bakanlar Kurulu değişiklikleri ve Cumhurbaşkanlığı yardımcılığına yapılabilecek yeni bir atama konuşuluyor.
 
Dış politika ile ilgili... Ä°ddialara göre; CumhurbaÅŸkanı 2'nci yardımcısı olarak "dış politikada çok yetkin bir isim"e görev verilebilirmiÅŸ. Bu ismin görev alanının sadece dış politika olacağı belirtiliyor. Tartışmanın farklı bir boyutu, farklı bir formül öne sürenlerde var. Dış politikada yeni bir yön yeni bir strateji için  halihazırdaki CumhurbaÅŸkanı yardımcısı Fuat Oktay'ın görev tanımında yenilik /ekleme yapılabilirmiÅŸ.  Saray da üretilen formüller, devlet koridorlarında da ilgi ile takip ediliyor!.. Rusya ile ABD arasında sıkışıp adeta tost olduk. Esad, ErdoÄŸan ile görüÅŸmeyi istemiyor. Suriye ile görüÅŸmeler sadece teknik düzeyde,insani konularda yapılabiliyor. 2'nci  CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı sorunlara deva olur mu?.. Dış politikada yeni bir manevra sahası açar mı?..Ä°brahim Kalın ile SETA'cılar buna sessiz kalır, rıza gösterirler mi?..ABD ve Rusya ile çetrefilleÅŸen iliÅŸkilerde yeni bir kapı açılabilir mi?.. Devlet Bahçeli'nin onay verdiÄŸi, bebek katili Öcalan ile baÅŸlatılan yeni görüÅŸme süreci yeni bir boyuta mı taşınacak?..Kamuflajlı bir formül ile ErdoÄŸan'ın yükü mü hafifletilmek isteniyor?.. Ankara'da senaryo bol!... "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.