Sosyal Medya

Güncel

Keşif gözetleme araçları filosuna yenileri ekleniyor

Batı sınırlarında gözetleme yapmak amacıyla ASELSAN tarafından üretilen keşif gözetleme araçlarından 20'si yarın düzenlenecek törenle Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığınca hazırlanan AB projesi kapsamında, batı sınırlarında gözetleme yapmak amacıyla ASELSAN tarafından üretilen keşif gözetleme araçlarından 20'si yarın düzenlenecek törenle Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin batı sınırlarında keşif gözetleme aracı tedariki için Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Ä°ller Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸünce AB projesi hazırlandı.

Proje kapsamında, 57 zırhlı keşif gözetleme aracı üretimi için 29 Mayıs 2017'de yapılan ihaleyi kazanan yüklenici ASELSAN ile sözleÅŸme imzalandı.

Yapılan sözleÅŸme doÄŸrultusunda 20 aracın üretimi tamamlandı.

Yapımı tamamlanan araçlar, ASELSAN'ın Yenimahalle'deki Macunköy Tesisleri'nde yarın düzenlenecek törenle Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

Edirne ve Kırklareli'de görevli hudut birliklerince kullanılacak bu araç ve sistemler sayesinde düzensiz göçmen ve kaçakçılar rahatlıkla tespit edilebilecek. Böylece Türkiye-AB sınır hattı güvenliğine önemli bir katkı sağlanacak. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.