Sosyal Medya

Güncel

İran'ın dini lideri Hamaney: ABD geri adım atmak zorunda kalacak

ABD ile İran arasındaki gerginlik artarken İran’ın dini lideri Hamaney’den açıklama geldi.



Üst düzey ülke yöneticilerin katıldığı toplantıda konuÅŸan Ä°ran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Bir çatışma olacaksa bu iradeler çatışması olacak ve bizim irademiz çok daha güçlü. Ä°ran milletinin tek seçeneÄŸi, ABD'ye direnmektir ve ABD geri adım atmak zorunda kalacak." ifadelerini kullandı.

"ABD'YLE MÜZAKERE ZEHÄ°R Ä°ÇMEYE BENZER"

Mevcut Beyaz Saray yönetiminin müzakere teklifini `çifte zehir´ içmeye benzeten Hamaney, "Hiç bir akılı Ä°ranlı, üstün olduÄŸu konularda alışveriÅŸ yapmaz. ABD bizim güçlü yönlerimizin müzakere edilmesini istiyor. ÖrneÄŸin bizim füze menzilimizle ilgili bizimle müzakere etmek istiyor. Böylelikle yarın bizi vurduÄŸunda bizim onların üslerini vuracak menzilde füzelerimizin olmasını istemiyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

"KÄ°MSE ABD'NÄ°N GÖRÜNÜÅžÜNDEN KORKMASIN"

ABD'nin yaygara koparmaya ihtiyacının olduÄŸunu savunan Hamaney, "Kimse ABD'nin görünüÅŸünden korkmasın, bu büyük bir hata olur. Süper güçler iÅŸlerini yaygara kopararak ilerletir. Ancak gerçek güçleri çok daha azdır" görüÅŸünü dile getirdi.

"KÖRFEZ ÜLKELERÄ°NE SERT TEPKÄ°"

Ä°sim vermeden Suudi Arabistan ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ni hedef alan Hamaney, "Fars (Basra) Körfezi etrafındaki Karunların servetinden de korkmamalı. Bize karşı milyarlarca dolar harcadılar ancak bir ÅŸey yapamadılar" ifadelerini kullandı.

DHA'nın haberine göre; ülkedeki ekonomik koÅŸullarına deÄŸinen Hamaney, "Ekonomide sorun olunca, düÅŸman tamamlanır, diÄŸer taraftan ülke itibarı da azalır" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.