Sosyal Medya

Güncel

Zeyrek: AK Parti'de Davutoğlu, Yeneroğlu gibi isimlerin ihraç edileceği söylentisi tepkileri artırıyor

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi için yürütülen kampanyaları değerlendirdi. Zeyrek "Ahmet Davutoğlu ve Mustafa Yeneroğlu gibi olup bitenleri eleştiren AK Partililerin ihraç edileceği söylentisi de tepkileri artırıyor. Haliyle bilinçli bir şekilde sandığa gitmeyen ya da Binali Yıldırım yerine Ekrem İmamoğlu'na oy veren AK Parti seçmenlerinde ciddi bir tavır değişikliği beklenmiyor" dedi.



Deniz Zeyrek, Sözcü'de ‘CHP tabanı niye karamsar?’ baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında "Görünürde CHP ve Ekrem Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul seçimlerinde psikolojik üstünlüÄŸü ele almış olsa da ‘her ÅŸey güzel olacak’ sloganı her yerde sıkça dile getirilse de tabanda tam tersine bir karamsarlık gözlemliyorum" ifadesini kullandı.
 
"‘Bu kadar tepkiyi göze aldırıp seçimi iptal ettirdilerse, Ä°stanbul'u vermemek için ellerinden geleni yaparlar’ diyor herkes. CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan'ın AK Parti mahalle temsilcileriyle geçmiÅŸte yaptığı bir toplantının videosu, ErdoÄŸan'ın seçimi kazanmak için yapılması gerekenlere dair tavsiyeleri nedeniyle CHP'lilerin whatsapp gruplarında en çok dolaÅŸan video oluyor. 
 
31 Mart'ta oy kullandıkları halde bugünlerde baktıklarında seçmen listelerinde isimlerini bulamayanlar da ‘iÅŸte bakın, baÅŸladılar’ diyerek o karamsarlığın haklı bir karamsarlık olduÄŸunu savunuyor. CHP yöneticileri ise bu karamsarlığın farkında ve ortadan kaldırmak için kolları sıvamış. 
 
Bağış kampanyasına olan ilgi, seçmenlerin kayıtları konusundaki hassasiyeti, baÅŸta avukatlar olmak üzere vatandaÅŸların seçim gecesi görev almak için yaptığı baÅŸvurular, seçimin sandıkta ve il seçim kurullarında kaybedilmesine müsaade etmeyecek geliÅŸmeler olarak görülüyor. 
 
Oy kullanma, sayma ve birleÅŸtirme konusunda her detayla ilgili parti olarak üzerine düÅŸeni  yapacağı güvencesi veren CHP'nin hedefi, ‘Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na oy veren herkesin yeniden oy vermesini saÄŸlamak ve o oyların üstüne yenilerini eklemek’ olarak özetleniyor. AK Parti'nin umudu 3 HDP seçmeninden 1'i Peki CHP tabanı bu kadar karamsarken AK Parti neden rahat deÄŸil? Yaptığım görüÅŸmelerden anladım ki Ahmet DavutoÄŸlu, Ali Babacan gibi isimlerin başını çektiÄŸi muhalif AK Partililer, Ä°stanbul seçiminin iptalinden sonra daha da tepkisel bir tavır aldı. 
Ahmet DavutoÄŸlu ve Mustafa YeneroÄŸlu gibi olup bitenleri eleÅŸtiren AK Partililerin ihraç edileceÄŸi söylentisi de tepkileri artırıyor. Haliyle bilinçli bir ÅŸekilde sandığa gitmeyen ya da Binali Yıldırım yerine Ekrem Ä°mamoÄŸlu'na oy veren AK Parti seçmenlerinde ciddi bir tavır deÄŸiÅŸikliÄŸi beklenmiyor. 
 
Bağımsızlara ve DSP'ye oy veren 50 bine yakın seçmenin Ä°mamoÄŸlu'na oy verecek olması da endiÅŸeleri artırıyor. Sonucu deÄŸiÅŸtirecek iki unsur olduÄŸu konuÅŸuluyor. 
 
- Birincisi, kamuoyundaki Ä°mamoÄŸlu algısını deÄŸiÅŸtirmek. (Hükümete yakın bazı gazeteciler ‘Ä°mamoÄŸlu deÄŸiÅŸti’ konulu yazılar yazmaya baÅŸladı.) 
 
– Ä°kincisi, Ä°stanbul'daki 3 HDP seçmeninden 1'inin oyunu alabilmek. (Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları ile görüÅŸtürülmesi, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dahi bu konuda olumlu açıklama yapması, CHP'lilerin HDP seçmenlerin hoÅŸuna gitmeyecek açıklamalar yapmaya zorlanması bu hedefe dair stratejinin ürünleri.)"

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.