Sosyal Medya

Güncel

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nden Sri Lanka hükümetine çağrı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Sri Lanka'da Müslüman bir vatandaşın İslam karşıtı çete tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bu tür olayların tüm uluslararası yasalara, insan fıtratına ve tüm semavi dinlerin kurallarına aykırı olduğunu belirtti.



Ülkede Müslüman nüfusun yoÄŸun olduÄŸu Kurunegala beldesinde bazı cami ve Müslümanlara ait dükkanlara yapılan ve büyük hasara yol açan saldırıları kınayan KaradaÄŸi,"Sri Lanka hükümetinden tüm vatandaÅŸlarını korumasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

KaradaÄŸi, BirleÅŸmiÅŸ Milletler'e de tüm halklar arasında barışın tesis edilmesi, Ä°slam aleyhindeki terör, ırkçılık ve nefreti önleme çaÄŸrısında bulundu.

Sri Lanka'nın Puttalam bölgesinde dün Ä°slam karşıtı bir grup tarafından saldırıya uÄŸrayan 45 yaşındaki Müslüman vatandaÅŸ bugün hayatını kaybetmiÅŸti.

Ülkede 21 Nisan'da kilise ve otelleri hedef alan terör saldırılarının ardından hükümet geçici sokaÄŸa çıkma yasağı koymuÅŸ ve sosyal medya platformlarının kullanımını bir süreliÄŸine engellemiÅŸti.

Sri Lanka makamları ülkedeki bazı cami ve Müslümanlara ait dükkanlara yapılan saldırılar üzerine sosyal medya ve sokaÄŸa çıkma yasakları dün yeniden ilan etmiÅŸti. 

Sri Lanka'da 21 Nisan'da Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile baÅŸkent Kolombo'daki beÅŸ yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar düzenlenmiÅŸti.

Bu saldırıların ardından baÅŸkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda'da üst geçit yakınında patlamalar yaÅŸanmıştı. Yetkililer, saldırılarda 253 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.