Sosyal Medya

İstifa dilekçesini veren Yeneroğlu: Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum iddiası

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri sonrası partideki tüm görevlerinden istifa ettiğine dair yazıyı yetkililere verdiğini söyledi.



Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, "Ä°stifayı verdi" baÅŸlığıyla yayımlanan yazısında CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "Partimizin içinden arkadaÅŸlarımızın, hele ki parti yönetiminden arkadaÅŸlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düÅŸünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir" ifadesini hatırlattı.
 
Fırat ÅŸöyle devam etti:
 
"Bu sözleri CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan 10 Mayıs tarihinde yapılan AK Parti MKYK toplantısında söyledi. Peki nasıl ve hangi geliÅŸmenin üzerine söyledi?
AK Parti Genel Merkezi’nde MKYK toplantısı devam ederken Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın toplantısı yapmak için gazetecilerin karşısına çıktı. Çelik’e sorulan sorulardan biri Abdullah Gül ile Ahmet DavutoÄŸlu’nun YSK kararının ardından yaptıkları açıklamalardı. Soruyu yanıtlayan Ömer Çelik basın toplantısı bittikten sonra MKYK toplantısına geri girdi. Çelik, içeride ’Gazeteciler benden Gül ve DavutoÄŸlu’nun açıklamaları ile ilgili deÄŸerlendirme istediler’ dedi.
 
Bunun üzerine CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan toplantıda ’Sayın Gül partimizin kurucularından deÄŸil, yanlış biliniyor. Hatta CumhurbaÅŸkanlığı’nın ardından partiye üye olmadı. Ahmet Bey ise eski baÅŸbakanımız. Onların yaptığı açıklamaları anlıyorum ama partimizin içinden arkadaÅŸlarımızın, hele ki parti yönetimi ve MKYK içerisinden arkadaÅŸlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düÅŸünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir’ dedi. Salonda kendisini dinleyenler arasında AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Mustafa YeneroÄŸlu da vardı. YeneroÄŸlu, YSK’nın Ä°stanbul seçimleri kararının ardından Twitter aracılığıyla eleÅŸtirilerini sıralamıştı. Mustafa YeneroÄŸlu’nun MKYK toplantısının ardından moralinin bozuk olduÄŸunu ve toplantı sonrası yapılan iftara da katılmadığını söyleyelim.
 
AK Parti milletvekili YeneroÄŸlu hafta sonu bir kez daha CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ı, Ä°stanbul Ä°l TeÅŸkilatı ve MYK üyeleri ile yapılan toplantıda dinledi. EdindiÄŸim bilgilere göre CumhurbaÅŸkanı benzer eleÅŸtirileri o toplantıda da dile getirdi, hatta ’Arkamdan iÅŸ çevirenler var’ diyerek bazı parti yöneticilerinin aleyhinde çalıştığını söyledi. Ä°ÅŸte bu toplantıdan sonra Mustafa YeneroÄŸlu partideki tüm görevlerinden istifa ettiÄŸini içeren yazıyı CumhurbaÅŸkanı Özel Kalem Müdürü Hasan DoÄŸan ile AK Parti TeÅŸkilatlardan Sorumlu Genel BaÅŸkan Yardımcısı Erkan Kandemir’e verdi. YeneroÄŸlu dilekçeyi verirken ’Sayın CumhurbaÅŸkanı benimle görüÅŸmek istemeyebilir. Ä°stediÄŸi zaman bu dilekçeyi iÅŸleme koyabilir. Ä°sterse milletvekilliÄŸinden de istifa ederim’ dedi.
 
Kaynaklarımdan bu geliÅŸmeleri öÄŸrendikten sonra Mustafa YeneroÄŸlu’nu aradım. Kelimesine dokunmadan bana söylediklerini aktarıyorum. Sözlerine ’Keyfim yerinde deÄŸil, hiçbir siyasi hesap içinde deÄŸilim’ diyerek baÅŸlayan YeneroÄŸlu,’Ben bugüne kadar eleÅŸtiri ve endiÅŸelerimi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan ile hep paylaÅŸtım. Ancak toplum gün geçtikçe kutuplaşıyor. Benim gibi düÅŸünmeyen, yaÅŸamayan, bakmayan insanların da huzurlu olmasını istiyorum çünkü onların huzuru da benim huzurum. Ben kimse ile beraber hareket etmiyorum. Çocuklarımızın yüzüne bakabilmek istiyorum’ dedi. Sohbetimiz boyunca yurt içinde ve yurt dışında yaptığı görüÅŸmelerden hareketle, sadece ülkesinin iyiliÄŸi için eleÅŸtirilerde bulunduÄŸunun, hiçbir eski siyasetçi ile bağı olmadığının, hiçbir siyasi hesap içinde bulunmadığının altını çizdi."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.