Sosyal Medya

Güncel

Dışişlerinden Kırgızistan'a FETÖ tepkisi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, 'Kırgızistan Başmüftülüğünün 7 Mayıs tarihinde düzenlediği iftara bu ülkedeki FETÖ elebaşılarının da davet edilmiş olmaları kabul edilemez.' açıklamasında bulundu.



Aksoy, Kırgızistan BaÅŸmüftülüÄŸünün düzenlediÄŸi iftar yemeÄŸine FETÖ mensuplarının davet edilmesi hakkında bakanlığa yöneltilen soruya yazılı yanıt verdi.

Sözcü Aksoy, "Kırgızistan BaÅŸmüftülüÄŸünün 8 Mayıs tarihinde düzenlediÄŸi iftara bu ülkedeki FETÖ elebaşılarının da davet edilmiÅŸ olmaları kabul edilemez. Nitekim aynı iftara davet edilen BiÅŸkek Büyükelçimiz, bu durumu fark etmiÅŸ ve gereken haklı tepkiyi göstermiÅŸtir." ifadesini kullandı.

FETÖ'nün yurt dışındaki yapılanmasıyla mücadelenin en temel önceliklerinden biri olduÄŸunun altını çizen Aksoy, ÅŸunları kaydetti:

"Bu terör örgütünün teÅŸkil ettiÄŸi güvenlik tehdidi FETÖ'nün mevcut olduÄŸu ülkelerdeki muhataplarımıza defaatle ve ısrarla izah edilmektedir. Bu konuya dostumuz olan ülkelerin sadece resmi makamlarının deÄŸil, tüm ulusal kurumlarının gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.