Sosyal Medya

MAK Danışmanlık: Yıldırım, yüzde 12 ile yarışa önde başlamıştı

HaberTürk'te Hülya Hökenek'in konuğu Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir ve MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat oldu.



"Ä°MAMOÄžLU ÖNDE GÄ°BÄ°..."
 
Hökenek, "Ä°stanbulluların tercihine dair nasıl bir koku alıyorsunuz" sorusuna DaÅŸdemir, "Algıya bakılacak olursa, Ekrem Ä°mamoÄŸlu önde gibi gözüküyor. DiÄŸer taraftan bakıldığında Binali Yıldırım'ın geçmiÅŸ kariyeri ve bu göreve uygunluÄŸu gibi  kamuoyundaki algı açısından Yıldırım'ın da üstün olma durumu var.
 
Åžu anki algı açısından baÅŸbaÅŸlık  noktası ya da bir tık mazbatası elinden alındı diye oluÅŸturulan algı sebebiyle Ä°mamoÄŸlu birazcık daha önde gibi görülebilir.
 
Kampanya burada belirleyici olacaktır, AK Parti doğru bir stratejiyle giderse işler değişebilir." ifadelerini kullandı.
 
"BU AÇIÄžI ÇOK HIZLI BÄ°R ÅžEKÄ°LDE KAPATTI"
 
Aynı soruya Kulat ise, "Binali Yıldırım, AK Parti'nin koyabileceÄŸi en iyi adaydı. Yıldırım, yüzde 12 ile yarışa önde baÅŸladı. Ancak AK Parti'nin geliÅŸtirdiÄŸi uslüp, taktiksiz çalışmalar belki yetersiz olduÄŸundan ama belki de karşıda Ä°mamoÄŸlu'nun çok bilinmeyen bir isim olmasına raÄŸmen ortaya koyduÄŸu performans bu açığı çok hızlı bir ÅŸekilde kapattı.
 
Ä°stanbul seçimlerinin en belirleyici kitlesi; Kürt seçmenler. Ä°stanbul'da yüzde 22'lik DoÄŸu ve GüneydoÄŸu kökenli seçmen var. Bunların 6-7 puanı sürekli AK Parti'de laşıcı olan seçmen kitlesi.Geri kalan 1-2 puanlık marjinal seçmen var ama diÄŸerleri yerel seçimlerde çoÄŸunlukla AK Parti'nin yanında yer alıyorlardı. Ama bu seçim döneminde öyle olmadı.
 
"BIÇAK SIRTI"
 
Kandil'den yapılan açıklamalar HDP'nin ağırlıklı olarak Ä°mamoÄŸlu'na verdiÄŸi destek net olarak ortaya çıkmaya baÅŸladı. Ä°mamoÄŸlu ve ekibi o seçim kampanyasında bunu oldukça ortaya çıkarmamaya çalıştılar. Dolayısıyla Kürt seçmenin tercihinde deÄŸiÅŸiklik olacağını düÅŸünüyorum. AK Parti iyi bir strateji geliÅŸtirirse kendi lehine olabilir. Ama ÅŸu an itibariyle baktığımızda bir bıçak sırtı durumu söz konusu." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.