Sosyal Medya

Güncel

Hakan Albayrak : Hava ne kadar yumuşarsa, 23 Haziran’ın kaçınılmaz komplikasyonlarıyla baş etmek o kadar kolay olur

Hakan Albayrak- Karar



Ekrem Ä°mamoÄŸlu ‘Kazandığımız seçimi iptal ederek hakkımızı yediler ama buraya takılıp kalmayalım, seçimin yenileneceÄŸi 23 Haziran gününe odaklanalım, taÅŸkınlık yapmadan ve kimseyi ötekileÅŸtirmeden iÅŸimize bakalım, güler yüzlü bir demokrasi mücadelesi verelim, yüreklere umut ve sevinç aşılayalım; her ÅŸey çok güzel olacak’ dedi ve sanatçılardan destek istedi. 
 
Bunun üzerine birçok sanatçı sosyal medyada  “Her ÅŸey çok güzel olacak” etiketiyle mesaj paylaÅŸtı. 
 
Bunda ne fenalık var Allah aÅŸkına? 
 
Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminin yenilenmesi kararına öfkelenen kitlelerin öfkesini kamçılamıyor, dizginliyorlar. 
 
TaÅŸkınlığa çağırmıyor, bilakis taÅŸkınlık potansiyelini bastırıyorlar. 
 
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli niye “Yerin dibine batsın sizin güzeliniz!” diye gürleyecek kadar öfkelendi ki? 
 
AK Parti’nin YSK temsilcisi (Isparta Milletvekili) Recep Özel niye o iÄŸrenç çaÄŸrışımlı “Adalet terazinizi sileyim, paslanmasın” lafını edecek kadar kendini kaybetti ki? 
 
AK Parti’li NevÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Rasim Arı o sanatçılara karşı niye boykot ilan etti ki? 
 
Neler oluyor? 
 
Kaçırdığım bir ÅŸey mi var? 
 
CHP ile siyasi rekabetin gereÄŸi olarak Ä°mamoÄŸlu’nu ve ona açıkça destek veren sanatçıları eleÅŸtirmelerine kimsenin bir diyeceÄŸi olamaz (CHP’liler de AK Parti’ye açıkça destek veren sanatçıları eleÅŸtiriyor); ama provokasyona müsait sert havanın “Her ÅŸey çok güzel olacak” sloganıyla yumuÅŸatılmasının bir hatırı olsa gerek… Ne bu ÅŸiddet bu celal?  
 
***
 
Ä°mamoÄŸlu 23 Haziran’a odaklanmaktan bahsediyor. 
 
Gülse Birsel “Seçim varsa oy verilir” diyor, Cem Davran “Bir oy bir oydur deyip hasta annemi kucaklayıp oy vermeye gideceÄŸim yine” diyor… 
 
Sokağı deÄŸil seçim sandığını iÅŸaret eden Ä°mamoÄŸlu ve o sanatçılar iyi bir ÅŸey yapıyor, güzel bir ÅŸey yapıyor, takdire ÅŸayan bir ÅŸey yapıyor.  
 
AK Parti ve MHP onlara ‘Siyasi fikir ayrılıklarımız bir yana; bu kritik süreçte saÄŸduyulu davrandığınız ve saÄŸduyu telkin ettiÄŸiniz için size teÅŸekkür ederiz’ dese yeridir. 
 
Ben ÅŸahsen öyle diyorum. 
 
***
 
Havanın yumuÅŸaması sadece 23 Haziran’a kadarki sürecin esenliÄŸi için deÄŸil, ondan sonrasının esenliÄŸi için de önemli. 
 
Hava ne kadar yumuÅŸarsa, 23 Haziran’ın -sandıktan kim çıkarsa çıksın- kaçınılmaz komplikasyonlarıyla baÅŸ etmek o kadar kolay olur. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.