Sosyal Medya

Güncel

Irak ve Kuveyt arasında önemli gelişme: Safvan sınır kapısı, 29 yıl sonra yeniden inşa ediliyor

Irak ve Kuveyt, iki ülke arasındaki mevcut tek kara sınır kapısı olan ‘Safvan’ın altyapısının yeniden inşa edilmesine karar verdi. Kuveyt ve Irak arasındaki ilişkiler, Irak'ın devrik diktatörü Saddam’ınn 1990'da Kuveyt'i işgal etmesinden sonra tamamen kesilmişti.



Irak ve Kuveyt, iki ülke arasındaki mevcut tek kara sınır kapısı olan, ‘Safvan'ın altyapısının yeniden inÅŸa edilmesine karar verdi.

Irak Gümrük Heyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, BaÄŸdat ve Kuveyt'in, Safvan Sınır Kapısı'nın altyapısını yeniden imar edeceÄŸi ve söz konusu projeyi de Kuveyt'in finanse edeceÄŸi belirtildi.

Açıklamada, yeniden imar kararının, iki taraf arasındaki imzalanmış ortak mutabakat zaptındaki önerilere göre alındığı ifade edildi.

Irak DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Ali el-Hekim'in baÅŸkanlığında 15 kiÅŸilik bir heyet dün Kuveyt'te resmi temaslarda bulunmuÅŸtu.

Kuveyt ve Irak arasındaki iliÅŸkiler, Irak'ın devrik diktatörü Saddam Hüseyin'in 1990'da Kuveyt'i iÅŸgal etmesinden sonra tamamen kesilmiÅŸti.

ABD'nin Irak'a 2003'te müdahalesi ve Saddam Hüseyin'in devrilmesinin ardından sonra iki ülke arasındaki diplomatik iliÅŸkiler yeniden kurulmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.