Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye, bizim açımızdan bölgeye açılan giriş kapısı niteliğinde'

Paraguay Dışişleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni, Türkiye'nin, kendi açılarından bölgeye ve diğer çevre ülkelere açılan bir giriş kapısı niteliğinde olduğunu belirterek, 'Türkiye ve civar ülkelerdeki ticari ve yatırım olanaklarını değerlendirmeyi amaçlıyoruZ' dedi.



Paraguay DışiÅŸleri Bakanı Luis Alberto Castiglioni,Türkiye'ye açık bir mesaj ve teklif ile geldiÄŸini, ticaret ve yatırıma bakıldığında, Türkiye'nin birçok fırsatı barındırdığını ifade etti. 

Paraguay olarak Türkiye ile iliÅŸkileri derinleÅŸtirmeyi ve geliÅŸtirmeyi önemsediklerini belirten Castiglioni, "Türkiye, bizim açımızdan bölgeye ve diÄŸer çevre ülkelere açılan bir giriÅŸ kapısı niteliÄŸindedir. Türkiye ve civar ülkelerdeki ticaret ve yatırım olanaklarını deÄŸerlendirmeyi amaçlıyoruz. Fakat bunların öncesinde Türkiye'de yoÄŸunlaÅŸmayı istiyoruz." diye konuÅŸtu.

SERBEST TÄ°CARET ANLAÅžMASI

Luis Alberto Castiglioni, Türkiye ve Paraguay arasında imzalanması beklenen serbest ticaret anlaÅŸması için gerekli çalışmaları baÅŸlatacaklarını ifade ederek, "Paraguay olarak Güney Amerika Ortak Pazarı (MERCOSOR) olarak bilinen bölgesel blokun parçasıyız. Bölgesel bloka baÄŸlı kalmadan bu anlaÅŸmayı imzalayabiliriz. Bunu gerçekleÅŸtirmek için gerekli bütün adımlar çeÅŸitli yönleriyle deÄŸerlendirmeye alınacak." deÄŸerlendirmesinde bulundu. 
Paraguay'ın, Güney Amerika bölgesindeki en açık ekonomilerden biri olduÄŸunu vurgulayan Castiglioni, bölgedeki en düÅŸük vergi oranlarının Paraguay'da bulunduÄŸunu, ülkesinin ticaret ve yatırım giriÅŸimleri için uygun olduÄŸunu söyledi. 
Castiglioni, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 147 milyon dolar olduÄŸunu anımsatarak, ÅŸunları kaydetti:

"Ülkemizin sahip olduÄŸu yasal çerçeveye raÄŸmen iki ülke arasındaki yatırım ve ticaret fırsatları, Paraguay ve Türkiye arasındaki 147 milyon dolarlık ticaret hacminin 1 milyar dolara çıkması için yeterli ortamı saÄŸlayacaktır. Yatırımı Koruma AnlaÅŸması imzalayacağız. Çifte vergilendirmenin önüne geçen bir anlaÅŸmaya daha imza atacağız. Yatırımı Koruma AnlaÅŸma'mız uluslararası tahkime açık olacak. Bütün yatırımcılara yasal baÄŸlamda gerekli olan bütün güvenceleri tedarik edeceÄŸiz."

Castiglioni, DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu ile görüÅŸmesinden sonra ikili ticaretin artırılması ve iyileÅŸtirilmesi için bir platform kurmaya karar verdiklerini belirterek, DEÄ°K Türkiye-Paraguay Ä°ÅŸ Konseyi'nin oluÅŸturulmasının ikili ticaret ve yatırımların geliÅŸmesi açısından önemli olacağını, yakın zamanda bu konseyin ilk ortak toplantısına ÅŸahitlik edeceklerini söyledi.

Castiglioni, "Hükümet seviyesinde koÅŸulların iyi olduÄŸu bir dönemdeyiz. Bu enerjimizi iÅŸ hayatına ve özel sektöre de taşımak için çabalıyoruz." dedi.

Türk ve Paraguaylı iÅŸ adamları ve yatırımcıların, iki ülkede yer alan sektörel fırsatları yakından takip etmesi gerektiÄŸine iÅŸaret eden Castiglioni, Paraguay'da altyapı, enerji, lojistik, gıda ticareti, otomobil ve makine alanlarında fırsatlar olduÄŸunu dile getirdi.

VENEZUELA'DAKİ DARBE GİRİŞİMİ

Paraguay DışiÅŸleri Bakanı Castiglioni, Venezuela'ya yönelik darbe giriÅŸimini deÄŸerlendirirken, "Venezuelalıların kendi kaderlerine, kendi siyasi geleceklerine kendilerinin karar vermesi gerektiÄŸini düÅŸünüyoruz. Paraguay olarak, Venezuela'nın ulaÅŸmak istediÄŸi ve hak ettiÄŸi demokratik ortama ulaÅŸmasını destekliyoruz. Venezuela'nın ifade özgürlüÄŸü ve demokrasi seviyesini artıracağı adımları destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Küresel politik ve ekonomik düzenin, tek kutupluluktan çok kutupluluÄŸa doÄŸru kaydığını ve çok kutuplu bir dünyayı desteklediÄŸini belirten Castiglioni, ÅŸunları kaydetti:

"Multilateralizm (çok taraflılık), insanlığa uzun dönemli kalkınma ve güç edinebilme imkanı sunuyor. Multilateralizm ile birlikte dünyanın hangi bölgesinde olursa olsun birçok ülke iÅŸ birliÄŸine gitme konusunda imkan sunuyor. Çok kutuplu düzenin mümkün olduÄŸu bu sistemde geliÅŸmiÅŸ ve geliÅŸmemiÅŸ ülkeler arasında dayanışma daha da belirgin hale geliyor. Multilateralizm ile belirli ülkelerin menfaatlerinin ön plana çıktığı deÄŸil, küresel fayda, deÄŸer ve menfaatlerin daha fazla önemsendiÄŸi bir düzen mümkün olabilecektir. Çok kutuplu bir dünyada her bir ülkenin kendi kapasitesinden ve fırsatlarından daha çok faydalanacağı bir düzen daha mümkün olabilecektir. DeÄŸerli dostum Türkiye DışiÅŸleri Bakanı Mevlüt ÇavuÅŸoÄŸlu'na da belirttiÄŸim gibi, Paraguay olarak çok kutuplu bir dünya düzenini destekliyoruz."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.