Sosyal Medya

Güncel

El Ezher Şeyhi Jundi, İsrail’in lanetlenmesine karşı çıktı

El Ezher şeylerinden ve İslâm İşleri Yüksek Kurulu üyesi vaiz Halid Al-Jundi, katıldığı bir tv programında, bir askerin İsrail’i lanetlemeye çağırmasına tepki göstererek, İsrail’in lanetlenmesinin haram olduğunu söyledi. Şeyhin bu tavrı, Tel Aviv tarafından kutlandı.



Suudi bazı yazar ve gazetecilerin Hamas yerine, israil'e destek vererek, “Kalplerimiz sizlerle. Allah Ä°srail'i ve halkını korusun” açıklamalarından sonra; ÅŸimdi de Mısır'ın darbeci lideri Sisi'in, El Ezher ÅŸeyhlerinden biri de Ä°srail'in lanetlenmesine karşı çıktı.

‘Ä°SRAÄ°L'Ä° LANETLEMEK HARAM'

El Ezher Åžeyhlerinden ve Ä°slâm Ä°ÅŸleri Yüksek Kurulu üyesi vaiz Halid Al Jundi, ‘Ä°srail' kelimesini lanetlemenin haram olduÄŸunu söyledi.

Alquds'ün haberine göre; Mısır DMC uydu kanalı üzerinden iki El Ezher alimiyle yapılan bir televizyon röportajı sırasında bir asker, Müslümanları ‘Ä°srail'i lanetlemeye çağırdı.

Askerin çaÄŸrısına tepki gösteren Mısırlı vaiz Halid Al-Jundi, ‘Ä°srail' aslen bir peygamber adı olduÄŸunu ve Ä°slam'da özel bir yeri bulunduÄŸunu belirterek, 
"Müslümanlar kimseye hakaret etmemelidir" dedi.

Ä°SRAÄ°L'Ä°N LANETLENMESÄ°NÄ°N
YASAKLANMASINI Ä°STEDÄ°

Arapça'da ‘israil' kelimesinin ‘Abdullah' anlamına geldiÄŸini ve bu ismin Ä°shak oÄŸlu Yakıp Peygambere verildiÄŸini belirten Åžeyh Jundi, ‘Ä°srail'in lanetlenmesinin yasaklanmasını istedi.

“Allah'ın bize verdiÄŸi cevap güvenli ve cömert olmamız” diyen Åžeyh Jundi, Kudüs'teki El Aksa Cami geri alınıncaya kadar onlarla düÅŸmanlık olabileceÄŸini söyledi.

Ä°SRAÄ°L'DEN ÅžEYH JUNDÄ°'YE ÖVGÜ

Asker ve Åžeyh Jundi arasında yaÅŸanan tartışma, Ä°srail DışiÅŸleri Bakanlığı'nın Arapça bölümündeki web sayfasında yayınlandı. “Mısırlı askerin, Ä°srail'i küfür ettiÄŸini biliyor muydunuz?” baÅŸlığı ile verilen haberde, Vaiz Åžeyh Halid'in Ä°srail'in lanetlenmesini isteyen askere verdiÄŸi cevap ise övüldü.

DARBECÄ° SÄ°SÄ°'YE OLAN
SADAKATÄ°YLE ÜNLÜ

Halid El Jundi, Mısırlı gazeteci Amr Adib ile bir telefon görüÅŸmesi sırasında ise, “Ben padiÅŸahın ÅŸeytanıyım ve Allah'tan beni Kıyamet Günü'nde Sisi ile güçlü kılmasını istiyorum” diyerek, darbeci Sisi'ye olan sadakatini dile getirmiÅŸti. Jundi'nin bu sözleri Mısır kamuoyunda büyük tepkiye yol açmıştı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.