Sosyal Medya

Güncel

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bu seçimde hile oldu

İçişleri Bakanı Soylu, iptal edilen İstanbul seçimi için 'Diyeceksiniz ki ne oldu da bu seçimler yenileniyor? Çok net bir şey oldu, bu seçimde hile oldu' dedi.



Ä°çiÅŸleri Bakanı Süleyman Soylu, Güngören Trabzonlular DerneÄŸi tarafından düzenlenen sahur programına katıldı. VatandaÅŸlarla sahur yapan Soylu, programa katılanlarla sohbet edip hatıra fotoÄŸrafı çektirdi. Programda konuÅŸan Soylu, DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da kayyum atanan belediyelerin yaklaşık yarısında vatandaÅŸların AK Parti'yi tercih ettiÄŸini kaydederek, "Sebep?' Çünkü huzur geldi ve vatandaşımız huzurun devamını istiyor. Önümüzdeki 5 yıl aynı ÅŸekilde devam edelim. Çok net söylüyorum orada HDP'nin belediyesi filan kalmaz." dedi.

Türkiye'nin önünde 2023 gibi çok önemli bir hedef olduÄŸuna vurgu yapan Soylu, ÅŸunları söyledi:

"Bunun da kilidi 23 Haziran'da Ä°stanbul'da alacağımız neticedir. Ä°stanbul dünyanın küresel güç merkezi olmaya adaydır. Sayın CumhurbaÅŸkanımız Recep Tayyip ErdoÄŸan, onun yakın çalışma arkadaşı Binali Yıldırım, tüm çalışma arkadaÅŸları, AK Parti, Cumhur Ä°ttifakı Ä°stanbul'u dünya baÅŸkenti olmaya hazırlamaktadır. Bu iddia bile baÅŸlı başına birileri için tehdittir. Ä°stanbul dünyanın küresel güç merkezi mi olacak yoksa dünyadaki bir takım ülkelerin bahçesi mi olacak? Biz, Ä°stanbul'un bütün unsurlarıyla dünyaya meydan okuyabilecek bir merkez olmasını isteyenlerdeniz."

"BU SEÇÄ°MDE HÄ°LE OLDU"

Bakan Soylu, kendisinin de Ä°stanbul'da doÄŸup büyümüÅŸ biri olduÄŸunu anlatarak, "Bizler futbol oynamaya giderdik, duÅŸların suları akmazdı. O günlerde içmeye, bulaşık yıkamaya su bulunamayan Ä°stanbul'da ÅŸimdi suyun altından yollar, tüneller gidiyor. Ä°stanbul'un geldiÄŸi nokta burası. Bu bir vizyon meselesidir. Bu vizyon, CumhurbaÅŸkanımız ErdoÄŸan önderliÄŸinde ortaya konuldu ve milletimiz de bu vizyona bugüne kadar hep destek oldu ve güç verdi. Sizden istediÄŸimiz, bu vizyona tekrar güç vermenizdir." ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Ä°stanbul'da seçimin neden yenilendiÄŸine dair kendilerine sorular sorulduÄŸunu belirten Soylu, "Diyeceksiniz ki ne oldu da bu seçimler yenileniyor? Çok net bir ÅŸey oldu, bu seçimde hile oldu. Ben sandık kurulu baÅŸkanlığı, ilçe seçim kurulu üyeliÄŸi yaptım. Yıllardan beri, il baÅŸkanıyken il ve ilçe seçim kurullarına itirazlar yaptım ama ben hayatımda bir hilenin böyle ustalıkla gerçekleÅŸtirildiÄŸi baÅŸka bir seçim görmedim." dedi.

"TUTANAK VAR ALTINDA Ä°MZA YOK"

Bakan Soylu sözlerine ÅŸöyle devam etti: "Efendim bir zarfın içerisinde dört tane pusula var, muhtarda gerçekleÅŸmedi de ilçe belediyelerinde gerçekleÅŸmedi de sadece büyükÅŸehir belediyesinde mi gerçekleÅŸti?' Evet. Hileyi 39 ilçede yapmaya güçleri yetmedi, hileyi 39 ilçenin belediye meclislerinde yapmaya güçleri yetmedi, takatları Ä°stanbul'un tümünde 'acaba arada ufak bir fark olur da buraya müdahale edebilir miyiz?' diye büyükÅŸehir belediyesinde yapmaya yetti. Hedef de büyükÅŸehirdi zaten. Allah'ınızı severseniz itiraz edilen sandıklardan hiç mi bunlara oy çıkmaz? Aradaki fark 29 binden 13 bine mi düÅŸer? Onlara da çıksın. EÄŸer iki siyasi parti birbirine yakın oy almışsa, geçersiz sayılanlardan AK Parti'ye ne kadar çıkarsa Cumhuriyet Halk Partisi'ne de o kadar çıkması lazım. Dünyanın her yerinde bu böyledir."

Bakan Soylu, AK Parti olarak seçimler sırasında gerçekleÅŸen usulsüzlüklerle ilgili itirazlarını ortaya koyduklarını dile getirerek, "Tutanak var altında imza yok, sandık baÅŸkanı olması gerekenden farklı. Bütün bunların üzerine 'Tamam böyle olmuÅŸ ama siz de bunu kabul edin' demek bundan sonra olacakların önünü açmak demektir. Seçim bizim en önemli teminatlarımızdan biridir." ifadelerini kullandı.

Seçimlerin dünyanın çeÅŸitli yerlerinden gelen gözlemciler tarafından takip edildiÄŸini de aktaran Soylu, "Haydi gelsinler de seçime hükümetin bir baskı yaptığına yönelik bir tek iÅŸaret bulsunlar. Bundan önceki seçimlerde de bulamadılar, bulamazlar. Onun için biz seçim sistemimize halel getirtmemeliyiz." dedi.

"ÅžEHÄ°T AÄ°LESÄ°NE TERÖRÄ°ST DÄ°YEMEZSÄ°N"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun Ankara Çubuk'ta katıldığı ÅŸehit cenazesi sırasında uÄŸradığı saldırıya da deÄŸinen Soylu, ÅŸunları kaydetti:

"KılıçdaroÄŸlu yürürken diyor ki 'Ben aileye de haber verdim, muhtara da haber verdim, kaymakam da beni karşıladı' diyor. Bizim haberimiz yok, haberimiz olsa tedbir almaz mıyız? Türkiye'de bu kadar seçim geçiyor, kampanya ve miting yapıyorsun, bu kadar yere gidiyorsun başına bir iÅŸ geldi mi? Tabi korumanı ticaretle uÄŸraÅŸtırır, belediyede iÅŸ takipçiliÄŸi yaptırırsan o da esas iÅŸini yapmaz, seni oraya üç kiÅŸiyle götürür, haber de vermez. Sonra başına gelenlerden Ä°çiÅŸleri Bakanı'nı sorumlu tutarsın. Öyle var mı '3 köfte 25'e ya?' Oraya gidersin ama oradaki insanlara, ÅŸehit ailesine terörist diyemezsin. Bunlar yanlış iÅŸler."

Soylu, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi'ne ait verilerin kopyalanmasına iliÅŸkin olarak da "Ä°stanbul'a seçilen belediye baÅŸkanının ilk iÅŸi belediyedeki bütün verileri kopyalamak mı olur? Böyle bir yöntem var mı? Ben Ä°çiÅŸleri Bakanıyım, o zaman istihbarattaki bütün verileri bakan olduÄŸum gün alayım, kopyalayayım. Devlet idaresinde böyle bir ÅŸey söz konusu olabilir mi?" dedi.

23 Haziran seçimi için yepyeni bir heyecanla çalışılması gerektiÄŸini dile getiren Soylu, milletin desteÄŸine bugüne kadarki seçimlerde olduÄŸundan daha fazla ihtiyaçları olduÄŸunu belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.