Sosyal Medya

Güncel

Libya'da çatışmalar tekrar patlak verdi

Libya'da uluslararası meşruiyete sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ve Hafter güçleri arasında iki gün aradan sonra başkent Trablus'un güneyinde yeniden çatışmalar patlak verdi.



Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, taraflar arasında baÅŸkentin güneyindeki El-Aziziye bölgesinde yer alan eski Uluslararası Trablus Havalimanı yolunda yoÄŸun çatışmalar yaÅŸanıyor.

Ä°sminin açıklanmasını istemeyen UMH'ye baÄŸlı bir güvenlik yetkilisi, AA muhabirine, çatışmaların eski havalimanı çevresinde bulunan Tugar, Er-Rumla ve El-Aziziye bölgelerinde patlak verdiÄŸini ifade etti.

Güvenlik yetkilisi, Hafter güçlerinin saldırıya geçtiÄŸini ancak püskürtülmeleri sonucu bölgelerine dönmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

UMH ve Hafter güçleri arasında son iki gündür herhangi bir çatışma yaÅŸanmıyordu.

Libya'nın doÄŸusundaki silahlı güçlerin lideri General Hafter, baÅŸkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiÅŸ, bunun üzerine uluslararası tanınırlığa sahip UMH de Burkan el-Gadab operasyonunu baÅŸlatmıştı. 

Dünya SaÄŸlık Örgütü de geçen çarÅŸamba yaptığı açıklamada, Trablus ve çevresinde bir aydan uzun süredir devam eden çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 443'e yükseldiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.