Sosyal Medya

Güncel

Küba'da gıda ürünlerine geniş çaplı karne uygulaması başlatılıyor

Küba'da tavuk, yumurta, pirinç, fasulye, sabun ve diğer temel ihtiyaç ürünlerinin yaygın biçimde karneye bağlanacağı açıklandı.



Küba Ticaret Bakanı Betsy Diaz Velazquez, Küba haber ajansına yaptığı açıklamada, temel gıdaların temininde yaÅŸanan sıkıntıyla mücadele için tavukyumurtapirinç, fasulye, sabun ve diÄŸer ürünlerin çeÅŸitli biçimlerde karneye baÄŸlanacağını duyurdu. 

Gıda sıkıntısından ABD'deki Trump yönetiminin katılaÅŸtırdığı ambargoyu sorumlu tutan Velazquez, vatandaÅŸlara serinkanlı olmaları çaÄŸrısında da bulundu.

Kübalı tütün fabrikası iÅŸçisi Lazara Garcia, "Ülke zor bir andan geçiyor. Bu doÄŸru bir müdahale. Yoksa stokçular ortaya çıkar." derken, küçük bir iÅŸletme sahibi Manuel Ordonez, karne önleminin, Küba'nın temel sorunlarının çözümüne katkı saÄŸlamayacağı ve ülkenin ihtiyacı olan ÅŸeyin üretim olduÄŸu görüÅŸünü dile getirdi.

Küba'nın birçok kesiminde belli baÅŸlı ürünlere sınırlı karne uygulaması halihazırda baÅŸlamıştı. Dükkanlarda bir müÅŸterinin satın alabileceÄŸi yemeklik yaÄŸ ÅŸiÅŸe hesabı olarak sınırlandırılmıştı.

Küba, gıda ihtiyacının yaklaşık üçte ikisini yılda 2 milyar dolara ithal ediyor. 11 milyon nüfuslu ülkede son aylarda birçok ürünün günler ya da haftalarca piyasada bulunamadığı ifade ediliyor.

Ülkede gıda satılan dükkanları hükümet iÅŸletiyor. Bu dükkanlarda, yüksek sübvansiyonludan küresel standartlara göre çok pahalıya kadar birçok ürün satılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.