Sosyal Medya

Hollanda'da bir Türk polislere yardım edip hayat kurtardı

Hollanda'da bir Türk, köprüde intihar girişiminde bulunan kişiyi kurtarmaya çalışan polislere yardım edip hayat kurtardı.



Hollanda'nın Arnhem kentinde yaÅŸayan Trabzonlu 31 yaşındaki Ümit Åženyer, pazar günü scooter'ıyla eve giderken bir köprüde intihar giriÅŸiminde bulunan kiÅŸiyi kurtarmaya çalışan iki polisin yardım çaÄŸrısına koÅŸtu.

Hiç düÅŸünmeden polislere yardım eden Åženyer, intihar giriÅŸiminde bulunan Hollandalının kurtarılmasına destek verdi.

Arnhem Polis TeÅŸkilatı, Hollandalının hayatını kurtarmaya yardım eden Åženyer'e teÅŸekkür ederek evine, üzerinde "Geçen pazar günü yaptığın yardım için sana teÅŸekkür ediyoruz. Yaptığın yardıma büyük deÄŸer veriyoruz. Bir dahaki sefere yine senin desteÄŸini umut ediyoruz." yazılı meyve paketi gönderdi.

Åženyer, AA muhabirine, eve giderken köprünün ortasında insanların bir yere toplandığını ve polisin bir kiÅŸi ile köprü kenarında uÄŸraÅŸtığını görünce durduÄŸunu ve yardıma koÅŸtuÄŸunu anlattı.

Daha sonra bir kiÅŸinin intihar giriÅŸiminde bulunduÄŸunu fark ettiÄŸini aktaran Åženyer, "Polislerin zorlandığını görünce scooteri yere attım polislere yardım etmeye koÅŸtum. KiÅŸiyi kurtarmamız 10 saniye sürdü ama bana bir saat gibi geldi." dedi.

Åženyer, olaydan çok etkilendiÄŸini belirterek, "Olay yerinden direkt eve gittim fakat olayın etkisini atamadığım için yolda iki kez sıkıntı yaÅŸadım. Eve varınca soÄŸuk bir duÅŸ aldıktan sonra kendime gelebildim." ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.