Sosyal Medya

Güncel

Kilis'te 5 bin 500 Türk ve Suriyeli birlikte iftar yaptı

Kilis Belediyesi ve Laleli Sanayici İşadamları Derneği (LASİAD) iş birliğiyle düzenlenen iftar programında, 5 bin 500 Türk ve Suriyeli birlikte oruçlarını açtı.



Cumhuriyet Meydanı'nda öÄŸle saatlerinde baÅŸlayan iftar hazırlıkları kapsamında yaklaşık bin masa kuruldu. Meydanla baÄŸlantılı cadde ve sokaklar da trafiÄŸe kapatıldı.

Ä°ftar vaktinin yaklaÅŸmasıyla binlerce Türk ve Suriyeli, Cumhuriyet Meydanı'na akın etti. VatandaÅŸlara iftarda çorba, salata, pilav, kavurma, ayran ve tatlı ikram edildi.

LASÄ°AD BaÅŸkanı Gıyaseddin Eyyüpkoca, gazetecilere yaptığı açıklamada, ramazan ayının aynı zamanda toplumsal bir ibadet olduÄŸunu belirtti.

Geçen yıl benzer organizasyonları AÄŸrı, Van ve Bingöl gibi illerde yaptıklarını, bu yıl ise Kilis'e geldiklerini anlatan Eyyüpkoca, "Åžu anda burada 5 bin 500 kiÅŸi var. Kilis, 'ensar' ÅŸehir. Kilis, kendi nüfusu kadar mülteci barındıran bir ÅŸehir. Dolayısıyla bizim için ayrı bir önem arz ediyor. Bu kalabalık zaten kardeÅŸliÄŸin, ramazanın ve birlikteliÄŸin ne anlama geldiÄŸini net bir ÅŸekilde gösteriyor." diye konuÅŸtu.

Eyyüpkoca, programda ortaya ÅŸahane bir tablo çıktığına iÅŸaret ederek, baÅŸta Kilis Valisi Recep Soytürk olmak üzere organizasyonda emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ettiÄŸini sözlerine ekledi.

Kilis Belediye BaÅŸkanı Mehmet Abdi Bulut da ev sahipliÄŸinden dolayı Kilis halkına teÅŸekkür ettiÄŸini belirterek, "Manevi deÄŸeri çok yüksek bir ortam. EmeÄŸi geçen ve buraya gelen herkese teÅŸekkür ederim." dedi.

Ä°ftarın ardından çocuklar kendileri için kurulan ÅŸiÅŸme oyuncaklarda eÄŸlenirken, aileleri de günün yorgunluÄŸunu yöresel çadırlarda dinlenerek attı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.