Sosyal Medya

Güncel

ABD’den, İran’a ‘Hürmüz Boğazı’ resti!

Ortadoğu’daki ABD 5’inci Filonun Komutanı Amiral Yardımcısı Jim Malloy, “İran’a rağmen Hürmüz Boğazı’ndan geçmek zorunda kalırsam, bunu yapacağım. Ortadoğu’da herhangi bir yerde herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağım” dedi.



Ortadoğu'daki ABD 5'inci Filo Komutanı, İran'a rağmen uçak gemisinin Hürmüz Boğazı'na gönderilmesinin engellenemeyeceğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Bahreyn merkezli 5'inci Filonun Komutanı Amiral Yardımcısı Jim Malloy, USS Abraham Lincoln Uçak Gemisi Görev grubunun İran'ın karşısındaki stratejik su yolundaki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump yönetimi tarafından İran'ı uyarmak için Ortadoğu'da hızla konuşlandırılan grup, Perşembe günü Süveyş Kanalı üzerinden Malloy liderliğinde Kızıldeniz'e gönderildi.
Malloy, verdiği demeçte “Boğazdan geçmek zorunda kalırsam, bunu yapacağım. Herhangi bir şekilde sınırlı değilim ve Ortadoğu'da herhangi bir yerde herhangi bir zorlukla karşılaşmayacağım” dedi.

TAHRAN: ABDİ İLE 
GÖRÜŞME YOK

Bu arada, İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı bugün sabah saatlerinde yarı resmi Tasnim ajansına yaptığı açıklamada, Tahran'ın ABD ile görüşmelerde bulunmayacağını ve Washington'un İran'a karşı askeri eylemde bulunamayacağını belirtti.

 

Ayrıca Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, geçtiğimiz hafta İran'a mesaj vermek üzere "USS Abraham Lincoln" uçak gemisi taaruz grubu ile bir bombardıman görev gücünü Ortadoğu'ya sevk edeceklerini duyurmuştu.

İRAN'A YAPTIRIMLAR

ABD yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile İran arasında 2015'te imzalanan nükleer anlaşmadan Mayıs 2018'de tek taraflı çekilerek İran'a yönelik yaptırımları geri getirmişti.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye İran'a petrol yaptırımlarından muafiyet getiren ABD, İran petrol ihracatını sıfıra indirme hedefiyle 2 Mayıs 2019 itibariyle muafiyetleri sonlandırma kararı almıştı. Bu karardan sonra Washington - Tahran hattında gerilim yeniden yükseldi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.