Sosyal Medya

Güncel

Emeklilerin bayram ikramiyeleri artacak mı?

Türkiye Emekliler Derneği, Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen 1000 liralık ikramiyenin enflasyon karşısında eridiği gerekçesiyle ikramiyelerin en az yüzde 26 oranında artırılmasını istedi. Yüzde 26 oranında zam yapılması halinde emekli ikramiyesi 1260 lira olacak.



Türkiye Emekliler DerneÄŸi (TÜED), Kurban ve Ramazan bayramlarında emeklilere verilen 1000 liralık ikramiyenin yüksek enflasyon karşısında eridiÄŸi gerekçesiyle ikramiyelerin en az yüzde 26 oranında artırılmasını talep etti.
 
YÜZDE 26 ZAM YAPILIRSA EMEKLÄ°LERÄ°N BAYRAM Ä°KRAMÄ°YELERÄ° NE KADAR OLUR?
 
Kurban ve Ramazan bayramlarında geçen sene 1000'er lira olarak verilen ikramiyelerin yüksek enflasyon yüzde 26 oranında artması halinde 1260 lirayı bulur.
 
TÜED Genel BaÅŸkanı Ergün, yaptığı açıklamada, dini bayramlar öncesi emeklilere ikramiye verilmesini uzun yıllardır dile getirdiklerini anımsatarak, bu taleplerini hükümetin geçen yıl hayata geçirmesinin kendilerini memnun ettiÄŸini söyledi.
 
EMEKLÄ° BAYRAM Ä°KRAMÄ°YESÄ° ZAMLANDI MI?
 
Emekli maaÅŸları 2019 Ocak ayında zamlı yatmaya baÅŸlamıştı. Zam alan emekliler, bayram ikramiyesinde bir artış olup olmayacağını da merak ediyor. Emekli ikramiyesi 2019 yılında da 1000 TL olarak yatacak. Bu rakamın artışı ile ilgili bir talep veya görüÅŸme henüz yapılmadı. Böyle bir durum olması halinde haberlerimizde bilgiler yer alacak.
 Kurban ve Ramazan bayramlarında geçen sene 1000'er lira olarak verilen ikramiyelerin yüksek enflasyon nedeniyle deÄŸer kaybına uÄŸradığını ifade eden Ergün, ÅŸunları söyledi: "2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'ndaki düzenlemeyle birçok ödeme yıllık bazda yüzde 26 artırıldı. Emeklilerimiz için büyük önem taşıyan ikramiyelerin de bu kapsamda iyileÅŸtirilmesi gerekmektedir. Ä°kramiyelere en az yüzde 26 oranında yapılacak artış, emeklilerimiz için yeni bir bayram müjdesi olacaktır."
 
"Ä°KRAMÄ°YELER, ARTIÅž SÄ°STEMÄ°NE ENDEKSLENMELÄ°"
 
Bayram ikramiyeleri ile emeklilerin bayramları maddi anlamda daha az buruk geçirdiÄŸini dile getiren Ergün, ikramiyelere yapılacak artıştan, baÅŸta küçük esnaf olmak üzere herkesin nasipleneceÄŸini vurguladı.
 
Ergün, her bayram öncesi hükümetten ikramiyelerine artış yapmaları çaÄŸrısında bulunmak istemediklerini, ikramiyelere yapılacak artışların sistemli bir ÅŸekilde belirlenmesi gerektiÄŸini belirterek, "Gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.