Sosyal Medya

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Melih Gökçek'e özel Teşekkür

Ankara'daki Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın eski belediye başkanları Melih Gökçek ve Mustafa Tuna'ya teşekkür ederek "Onların gayretleri olmasaydı Ankara böyle güzel bir mabete kavuşamayacaktı." dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Ankara'daki Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi’nin açılış töreninde konuÅŸtu. Ankara'nın eski belediye baÅŸkanları Melih Gökçek ve Mustafa Tuna'ya katkılarından dolayı teÅŸekkür eden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Camiler sadece taÅŸtan tuÄŸladan ibaret binalar deÄŸildir. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp Hakkın karşısında eÅŸitlendiÄŸimiz mukaddes mekanlardır. Camilerimiz inÅŸa edildikleri ÅŸehirlere kimlik, kiÅŸilik ve karakter kazandıran yapılardır. Çocukların gelmediÄŸi, gençlerin uÄŸramadığı camiler ne kadar muhteÅŸem olursa olsun boynu bükük kalmaya mecburdur. Cami merkezli bir hayatı özendirmemizi, teÅŸvik etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın açıklamalarından öne çıkan satır baÅŸları;

Bugün resmi açılışını yapmakta olduÄŸumuz Diyanet Bilim ve Kültür Merkezi’nin ama bunun yanında Büyük Ankara Camii’nin baÅŸkentimize hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 80 dönümlük arazi üzerine inÅŸa edilen bu külliye Ankara’ya yakışır bir eser olmuÅŸtur.

Bu eserin Ankara’ya kazandırılmasında emeÄŸi geçen herkese ÅŸükranlarımı sunuyorum. Önceki baÅŸkanlarımız Melih Gökçek ve Mustafa Tuna beyefendiye burada özellikle teÅŸekkür ediyorum.

Camiler sadece taÅŸtan tuÄŸladan ibaret binalar deÄŸildir. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakıp Hakkın karşısında eÅŸitlendiÄŸimiz mukaddes mekanlardır. Camilerimiz inÅŸa edildikleri ÅŸehirlere kimlik, kiÅŸilik ve karakter kazandıran yapılardır

Ä°stanbul’u Sultan Ahmet’siz, Süleymaniyesiz düÅŸünemeyiz. Ankara’yı Hacı Bayram Veli Camii ve türbesi olmadan anlatmak mümkün deÄŸildir. Kocatepe Camii de yakın dönemde Ankara’yı anlatan sembol eserlerden biridir.

Geçen hafta hizmete açtığımız Büyük Çamlıca Camisi de ÅŸimdiden Ä°stanbul’un abide eserlerinden biri haline geldi. 60 bini aÅŸkın cemaati kubbenin altında ve avlusunda toparlayabiliyor. Bu abide eser Cumhuriyet’in Ankarasını Osmanlının Ankarası ile yeniden kucaklaÅŸtıracaktır.

İslam toplumlarında camiler hayatın merkezi olmuşlardır. Nasıl ki kalp ayakta tutan ana organsa mabetler de ilim, hikmet ve fazilet merkezi olarak toplumu ayakta tutar.

Camilerin süsü cemaatidir. Özellikle de gençlerdir. Çocukların gelmediÄŸi, gençlerin uÄŸramadığı camiler ne kadar muhteÅŸem olursa olsun boynu bükük kalmaya mecburdur. Cami merkezli bir hayatı özendirmemizi, teÅŸvik etmemiz gerekiyor. Genç kuÅŸaklar iÅŸle camiler arasında yapay duvarlar örmemeliyiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.