Sosyal Medya

Dini Yayınlar Fuarı'nın iptaline ilişkin İmamoğlu'ndan açıklama

Ekrem İmamoğlu, 'Dini Yayınlar Fuarı'nın iptaline ilişkin, "Ben vali beye de dün çağrı yaptım. Test etmesini tavsiye ederim. Sekreteri yanlış bilgilendirmiş olabilir. Kendilerinin kaldırdıklarını söylemişlerdi. Orada emanetçi olarak bulunuyorlar. Ben seçilmiş büyükşehir belediye başkanıyım." dedi. İmamoğlu ayrıca, "Orada bir kişiye ya da bir partiye hizmet edenler var. 24 Haziran'da döndüğümüzde gereğini yapacağız" dedi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ve Muharrem Ä°nce, cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ä°mamoÄŸlu konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi:

(Binali Yıldırım'ın "oyları gasp edenlere 23 Haziran'da hesabını soracağız" sözleriyle ilgili soruya), Bir daha karşılaÅŸtığınızda sorun acaba kendi söylediklerine inanıyor mu? Neyin gaspı? Millet görüyor. Kendisi de inanmıyor. MaÄŸduriyet meselesi de ÅŸöyle, belki aday olmakla maÄŸdur olmuÅŸ olabilir.

16 milyon insan maÄŸdur. Onların maÄŸduriyetini gidereceÄŸiz. Türkiye'nin, demokrasiminizin geleceÄŸi için omuz omuza mücadele edeceÄŸiz.

(Tartışma konusu olan Dini Yayınlar Fuarı'na iliÅŸkin iptal kararı ile ilgili) Vali beyin bürokratlarıyla toplantı yaptık. Emniyet ve turizm yoÄŸunluÄŸu açısından kitap fuarını doÄŸru bulmuyoruz dediler. Öyle karar verdiyseniz devam edin dedik. Pazartesi randevu verdik, Cuma'ya attılar. BaÅŸka bir yerle telafi edelim dedik. Bizim öyle bir derdimiz olmaz. Arayışlarda bulunmasınlar. Vali beye de dün çaÄŸrı yaptım. Test etmesini dilerim. Kendileri emanetçi olarak duruyorlar. Ben seçilmiÅŸ büyükÅŸehir belediye baÅŸkanı olarak buradayım kendileri emanetçi olarak. Sorsunlar, kendilerinin kaldırdıklarını söylemiÅŸlerdi. Benim kararım deÄŸildi. Oradaki bürokraside hak etmeden orada duran, bir kiÅŸiye ya da bir partiye hizmeti kendilerine görev bilmiÅŸ insanların orada olduÄŸu doÄŸrudur. 24 Haziran'da döndüÄŸümüzde gereÄŸini yapacağız.

Erdemli bir yönetimin Ä°stanbul'a layık olduÄŸunu Ä°stanbullu'ya hissettireceÄŸiz. Herkesin oyuna talip olan anlayışla devam edeceÄŸiz.

Ekrem Ä°mamoÄŸlu, "Benim kiÅŸiye göre stratejim yok. Kürt kardeÅŸim benim kardeÅŸim, AK Partiye oy vermiÅŸ kiÅŸi benim kardeÅŸim. 16 milyon Ä°stanbullu benim kardeÅŸim. Bir yerel seçim ama aynı zamanda Türkiye'de demokrasinin devamı için bir mücadele. Ä°nsanların kucaklaması benim için en önemli ÅŸey" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

NASIL BÄ°R SEÇÄ°M KAMPANYASI YÜRÜTÜLECEK?

Ekrem Ä°mamoÄŸlu 23 Haziran'da tekrarlanacak seçime iliÅŸkin nasıl bir kampanya yürüteceÄŸi sorusuna, "Ä°ÅŸimiz kolay çünkü bizim rakibimizle iÅŸimiz yok. Bizim muhattabımız Ä°stanbul. Bütün ilçeleri semt semt gezeceÄŸiz, güler yüzle iyi bir yönetimin Ä°stanbul'a layık olduÄŸunu anlatacağız" ifadeleriyle yanıt verdi.

Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkan adayı Ä°mamoÄŸlu, yarın KKTC'ye gideceÄŸiz belirterek, "Biz insan ayırt etmeksizin çalışmalarımıza devam edeceÄŸiz. Yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeyim. Sayın CumhurbaÅŸkanını ziyaret edeceÄŸim" dedi.

Ä°nce'nin açıklamalarından öne çıkan kısımlar ise ÅŸöyle

YSK seçimi iptal etmedi, kendini iptal etti. Ampulün üstüne, ortasına bastı falan bunların hepsi boÅŸ tartışmalar. Bu seçimde ÅŸaibe yoktur. Åžaibe YSK'dedir.

Meseleyi CHP meselesi olarak görmeyen 82 milyon kiÅŸinin buna destek olacağını görüyorum. Mutlu bir Türkiye, kardeÅŸçe yaÅŸadağı Türkiye'yi kurabilmemiz için 23 Haziran'da Ä°mamoÄŸlu'nu açık ara farkla seçtirmemiz lazım.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.