Sosyal Medya

Trump Amerikalıları ikna etmeyi başarmış: Ankete göre dünyanın en iyi ülkesinde yaşadıklarını sanıyorlar

İngiliz gazetesi The Guardian'ın ortaklığıyla YouGov–Cambridge Globalism Project tarafından 23 ülkede yürütülen bir araştırmaya göre, ulusal gurur sözkonusu olunca, ABD, diğer tüm ülkeleri geride bırakıyor.



Amerikalıların yüzde 40'ından fazlası ABD BaÅŸkanı'ndan kuvvetle hazzetmediklerini, yüzde 70'i seçilmiÅŸ yetkililerin sahtekar olduÄŸunu, yüzde 64'ü ülkenin sıradan insanlarla onları sömüren yolsuz seçkinler arasında bölünmüÅŸ olduÄŸunu düÅŸündüÄŸünü söylüyor. Ama ulusal gerçeklik ne kadar lekelenmiÅŸ halde algılanıyor olursa olsun, diÄŸer ülke vatandaÅŸlarından farklı olarak, Amerikalılar yüceltici ulusal mitlere inançlarını kaybetmiÅŸ deÄŸil.

Bunlar, tarihsel olarak 'Amerikan istisnacılığı' kavramı altında toplanan ABD'nin tarihinin doÄŸal olarak diÄŸer milletlerinkinden farklı olduÄŸu, ABD'nin dünyayı dönüÅŸtürmek için benzersiz bir misyonu bulunduÄŸu ve tarihi ile misyonunun ABD'ye diÄŸer uluslara göre bir üstünlük sunduÄŸu düÅŸünceleri. 

 

Ankete göre dünyanın en iyi ülkesinin vatandaÅŸları olduÄŸunu düÅŸünenlerin oranı, Almanya'da yüzde 5, Fransa'da yüzde 6, Ä°ngiltere'de yüzde 10'ken, Avustralya ve Kanada'da yüzde 29 ve 28'e çıktı, Çin'de de yüzde 29'u buldu, Suudi Arabistan'da yüzde 33'e fırladı.

Ama yüzde 37'si "ABD dünyanın en iyi ülkesi" diyen Amerikalılar hepsini solladı.  Ä°laveten Amerikalıların yüzde 28'si ABD'nin dünyanın diÄŸer ülkelerinin çoÄŸundan daha iyi olduÄŸu yönünde görüÅŸ bildirdi. 

"Benim ülkem diÄŸer ülkelerin çoÄŸu kadar iyi deÄŸil" görüÅŸündeki Amerikalıların oranı sadece yüzde 7'de kaldı ve diÄŸer ülke vatandaÅŸlarına göre çok düÅŸük kaldı. 

DiÄŸer yandan son 12 aydır kısa veya uzun tatillerde yurtdışına seyahat etmediklerini söyleyen Amerikalıların oranı yüzde 65 çıktı. Bu, tüm ülkelerin vatandaÅŸları arasında en yüksek oran oldu. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.