Sosyal Medya

CHP 24 Haziran genel seçimlerinin iptali için YSK'ya başvurdu

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimi iptali kararı sonrası CHP'den yeni adım geldi. CHP, Yüksek Seçim Kurulu'na İstanbul'un 39 ilçesindeki seçimlerin ve 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin iptal edilmesi için başvuruda bulundu.



BaÅŸvuru sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel BaÅŸkan Yardımcısı Muharrem Erkek, "Tam kanunsuzluk ortaya çıktıysa süre aranmaz." dedi.

Erkek yaptığı açıklamada ÅŸunları kaydetti:

"24 Haziran'da da Türkiye genelinde on binlerce kamu görevlisi olmayan kiÅŸi sandıklarda görev yaptı. 24 Haziran'da gerçekleÅŸen seçimi de iptal etmek zorundasınız. Tam kanunsuzluk sebebiyle baÅŸvurduk. Tam kanunsuzlukta süre ÅŸartı aranmaz. YSK kendi iptal kararıyla 24 Haziran seçimleri de iptal edilmek zorunda. YSK önceki tüm kararlarında ÅŸunu söylüyor; bir usulsüzlük varsa dahi bu seçimin iptalini mümkün kılmaz. Sandık kurullarının teÅŸkilinde sorun varsa beni ilgilendirmez diyordu. Önceki tüm kararlarda iradesini seçmenin iradesinden yana koydu Referandumda gerçekleÅŸen mühürsüz oy kararı. Esas olan seçmen iradesidir dedi. Åžimdi ne deÄŸiÅŸti? Sandık kurullarında görev yapan kiÅŸilerin o sandıktan çıkan sonucu etkilediklerine dair somut bir delil AK Parti'nin itiraz dilekçesinde dahi ortaya konmadı."

YSK, CHP'nin itirazını saat 15.30'daki toplantıda görüÅŸecek.

TAM KANUNSUZLUK GEREKÇESÄ°

CHP YSK Temsilcisi Hamidi YakupoÄŸlu, sandık kurullarının oluÅŸumunun Ä°stanbul’daki 39 ilçeyi de etkilediÄŸini, ilçe belediye baÅŸkanı, ilçe belediye meclis üyesi, muhtar seçimlerinin de bu sandıklarda yapıldığını belirtmiÅŸti. YakupoÄŸlu, bu nedenlerle YSK’den tam kanunsuzluk gerekçesiyle ilçe belediye baÅŸkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve muhtarlık seçimlerinin iptalini isteyeceklerini kaydetmiÅŸ, sandık kurullarının belirlenmesi yönteminin önceki seçimlerde de uygulandığını belirterek 24 Haziran seçimlerinin de iptalini talep edeceklerini açıklamıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.