Sosyal Medya

Güncel

Avustralya'da ilk teravih kılındı

Avustralya genelindeki camileri dolduran Müslümanlar ramazanın ilk teravih namazını kıldı



Avustralya’daki yarım milyondan fazla Müslüman, ramazan ayının ilk teravih namazını eda etmek için ülke genelindeki cami ve mescitlere akın etti.

Yarın baÅŸlayacak oruca hazırlanan Avustralyalı Müslümanlar, ülke genelindeki 200’den fazla cami, mescit ve geçici ibadet yerlerinde teravih namazı için bir araya geldi.

Ramazanın ilk teravih namazında Melbourne’deki cemaati en kalabalık camiler arasında yer alan Meadow Heights Camisi de Avustralyalı Türklerin yanı sıra farklı etnik kökenlerden yüzlerce Müslüman'a ev sahipliÄŸi yaptı. Camiyi dolduran Müslümanlar önce yatsı namazı kıldı ardından Avustralya’daki bu yılın ilk teravih namazı için saf tuttu.

Namazın ardından deÄŸerlendirmelerde bulunan cami imamı Nusrettin Öztürk, "Rahmet ayı ramazanın tüm insanlığa hayır getirmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının bütün Müslümanlara iyilik, güzellik ve rahmet getirmesini dileyen Öztürk, "Mazlum ve maÄŸdur kardeÅŸlerimizin bir an evvel o mazlum ve maÄŸduriyetlerinden kurtulmasına, yaÅŸadığımız dünyanın daha güzel, daha müreffeh, daha insanca yaÅŸanılabilir bir dünya olması noktasında ramazanı ÅŸerifin bir vesile olmasını da yüce Rabb'imden niyaz ediyorum." diye konuÅŸtu.

Cami cemaatinden Murat Åžirin, ramazana eriÅŸmenin mutluluÄŸunu yaÅŸadıklarını söyleyerek "Memleketimizden çok uzaklarda da olsa ramazanı ÅŸerife ulaÅŸmak, tabii ki bu heyecanı yaÅŸamak bizleri çok mutlu etti. Rabb'im inÅŸallah seneye de tekrarını nasip etsin ve bunu layıkıyla yaÅŸamayı bizlere naip etsin inÅŸallah." ifadelerini kullandı.

Avustralya’da resmi rakamlara göre 604 bin 200 Müslüman yaşıyor. Avustralya’da 25 milyonu geçen toplam nüfusun yüzde 2,6’sını teÅŸkil eden Müslümanlar ülkenin çok kültürlülük politikaları dahilinde, kendilerine ait cami ve mescitlerde hem ibadetlerini hem de kültürel faaliyetlerini serbestçe yapabilme imkanına sahip.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.