Sosyal Medya

Güncel

Mülteci gence işkence eden vicdansızlar hakkında flaş gelişme: Savcılıktan açıklama geldi

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde, Afganistan uyruklu kişiye kemerle işkence yapan, olayın öğrenilmesiyle birlikte gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.



Alınan bilgiye göre, ilçeye baÄŸlı Bahçelievler Mahallesi'nde Afganistan uyruklu bir kiÅŸinin, 3 kiÅŸi tarafından darbedildiÄŸi ihbarı üzerine harekete geçen polis ekipleri, belirtilen adrese gitti.
 
Polis ekipleri, darbedilen kiÅŸinin arkadaşının verdiÄŸi ifade doÄŸrultusunda kimliÄŸi tespit edilen ÅŸüpheliler Berat Mustafa Ç. (20), Yücel Ç. (19) ve B.K'yı (13) gözaltına aldı. Åžüphelilerden Yücel Ç'nin cep telefonunda Afganistan uyruklu F.R.B'yi kemerle darbettikleri anın kayıtları ile cinsel içerikli videolar tespit edildi.
 
Åžüphelilerin, 24 Nisan'da alkol aldıktan sonra gece sokakta karşılaÅŸtıkları Afganistan uyruklu kiÅŸiyi eve götürüp darbettikten sonra elini ve ayaklarını baÄŸlayıp, araziye bıraktıklarını söyledikleri öÄŸrenildi.
 
Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yaptıkları araÅŸtırma sonucunda D-300 kara yolu üzerinde buldukları F.R.B'yi saÄŸlık ekiplerine teslim etti.
 
Haklarında "CumhurbaÅŸkanına hakaret, Atatürk'e hakaret, müstehcenlik, kiÅŸiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten yaralama, mala zarar verme" suçlarından adli iÅŸlemler yapılan ÅŸüphelilerden Berat Mustafa Ç. ve Yücel Ç. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, B.K. adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakıldı.

Savcılıktan açıklama
 
24/04/2019 tarihinde Afyonkarahisar ili Çay ilçesinde iki Afganistan vatandaşına yönelik gerçekleÅŸtirilen ÅŸiddet ve eziyet olayının sosyal medyada yer bulması üzerine kamuoyunu aydınlatma gereÄŸi doÄŸmuÅŸtur.
 
Müessif olay, 24.04.2019 tarihi gece saat 01:00 sıralarında gerçekleÅŸmiÅŸtir. Afgan uyruklu iki kiÅŸi evlerine gitmek amacıyla yolda yürüdükleri sırada daha önceden tanımadıkları ve aralarında herhangi bir husumet bulunmayan ÅŸüpheliler B.M.Ç ve Y.Ç ile suça sürüklenen çocuk B.K tarafından durdurulmuÅŸ, hakaretlerle birlikte darp edilmeye baÅŸlanmıştır.
 
Bu sırada maÄŸdurlardan biri ÅŸüphelilerin elinden kaçmış, ancak diÄŸer maÄŸdur ÅŸüpheliler tarafından cebir ve tehdit kullanılmak suretiyle B.K'ya ait eve götürülmüÅŸ olup orada da ÅŸiddet, eziyete maruz bırakılmıştır.
 
Yapılan ihbar sonucu derhal Çay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından soruÅŸturma baÅŸlatılmış ÅŸüpheliler aynı gece Çay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından gözaltına alınmışlardır.
 
Çay Sulh Ceza HakimliÄŸi'nin kararı ile ÅŸüpheliler B.M.Ç ve Y.Ç tutuklanmış, SSÇ, B.K ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır.
 
Olaya iliÅŸkin ÅŸüpheliler ve ssç hakkında Çay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından "Cebir, tehdit veye Hile kullanılmak suretiyle KiÅŸi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Eziyet Etme, HaberleÅŸmenin GizliliÄŸini Ä°hlal Etmek, Mala Zarar Verme, Özel Hayatın GizliliÄŸini Ä°hlal Etme" suçlarından hazırlanan iddianame Çay Asliye Ceza Mahkemesine gönderilmiÅŸtir.
 
Ayrıca elde edilen deliller sonucu ÅŸüpheli Y.C hakkında CumhurbaÅŸkanına Hakaret, Atatürk'ün manevi Hatırasına Hakaret ve müstehcenlik suçlarından ayrıca soruÅŸturma yürütülmektedir.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.