Sosyal Medya

Güncel

İmamoğlu: YSK yarın en doğru kararı verecektir

Yenikapı'da İstanbul Gönüllüleri'ne seslenen İBB Başkanı İmamoğlu, "YSK demokrasi adına, bu ülkenin, bu şehrin geleceği adına, uluslararası alanda demokrat bir ülke olduğunu ispat etmek adına yarın en doğru kararı verecektir, Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.



Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediyesi (Ä°BB) BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde Ä°stanbul Gönüllüleri'yle buluÅŸmasında konuÅŸtu:

* Ä°stanbul'da seçimin sonuçlanmaması adına birileri ellerinden geleni yapıyor. Bazılarının söylediklerine ve yaptıklarına inanın dışarıdaki kargalar bile gülüyor. Siz de gülün. Tepkimizi gülerek göstereceÄŸiz. Bizler zeki insanlarız. 
 
* Bir sürü itirazlarda bulundular, elbette itiraz etmek demokratik bir hak ama 40 yıl düÅŸünsem aklıma gelmeyecek tartışmalar açtılar. 1 oy bile farkla seçilirsiniz. Bundan medet ummak kadar aklı kıt bir ÅŸey olamaz. Bir kiÅŸi size fazla oy verdiyse kazandınız demektir. Bu defteri kapatalım.
* "Bir ÅŸeyler oldu ama tam anlatamıyoruz. Bir ÅŸeyler var. Aslında CHP de bir ÅŸey yapmadı ama bir ÅŸeyler olduÄŸunu düÅŸünüyoruz." Böyle bir komedi dünya tarihinde yok.
 
* Ä°mamoÄŸlu'nu Ä°stanbul sevdi ama iyiliÄŸi sevdi, paylaÅŸmayı sevdi, oy versin- vermesin kucaklayanı sevdi. Dolayısıyla bu seçim bitmiÅŸtir, bu seçimin sonucu nettir. YSK'ya itiraz etmiÅŸ olabilirler ama YSK demokrasi adına, bu ülkenin, bu ÅŸehrin geleceÄŸi adına, uluslararası alanda demokrat bir ülke olduÄŸunu ispat etmek adına yarın en doÄŸru kararı verecektir, Türkiye'nin önünü açacaktır, bu kadar net.
* Ä°ÅŸsiz sayısı bu ülkede 5 milyonu aÅŸmış durumda. Enflasyon yüzde 20'lerin üzerine çakılmış durumda. Daha acısı 4 kiÅŸilik bir ailenin açlık sınırı 2650 lira olmuÅŸ. Gelinen nokta: Bu ülkenin fakirliÄŸi. Ramazan ayına giriyoruz, bir huma 2 lira biliyor musunuz? Bırakın Ä°stanbul seçimini, bak, yürekli bir adam gelmiÅŸ, size yardımcı olacak. Ä°stanbul ekonomisini canlandırmak için gecesiyle gündüzüyle çalışacak, siz de iÅŸinize bakın. Bırakın bu iÅŸlerle uÄŸraÅŸmayı. Biz Ä°stanbul'da kimsenin ÅŸahsi mülkünü, koltuÄŸunu devralmıyoruz. 
 
* Ramazan ayına giriyoruz. En önemli ÅŸeylerden birisi israf. Türkiye'nin kurumlarında, Ä°BB'de israfın önüne geçeceÄŸiz. Ä°sraf yok, sizin paranızı çarçur etme dönemi bitmiÅŸtir. Her kuruÅŸunuza sahip çıkacağız. Makam araçlarıymış, ÅŸatafatmış, bu dönemin bittiÄŸini Ä°stanbul'da Türkiye'ye göstereceÄŸiz, size söz veriyorum. Bunu siyasi sorumluluÄŸumla, aile terbiyemden, kiÅŸiliÄŸimden, Allah'a olan inancımdan ve korkumdan dolayı yapacağız. Kul hakkı yemeyeceÄŸiz. 
* KeÅŸke kollarım çok geniÅŸ olsa da hepinizi sarsam sarmalasam. Allah'ım ne olur size mahçup olmayayım. Duam budur. 
 
* Benim esas teÅŸekkürüm, Ä°stanbul gönüllülerine ve Ä°stanbul ittifakına, 16 milyon vatansevere. Ä°stanbul gönüllüleriyle çalışmamız sadece bir seçim çalışması deÄŸildi. Yeni nesil belediyecilik, yeni nesil yerel demokrasi anlayışında en fazla ihtiyaç duyacağım ÅŸey halk, vatandaÅŸlar yani sizler. Beraber koÅŸacağız. Ä°stanbul'un çoÄŸunluÄŸu 16 milyon insan. Dolayısıyla mecliste doÄŸruya da hep beraber evet diyeceÄŸiz, yanlışa da hep beraber hayır diyeceÄŸiz. Aksi takdirde halk sokakta hesap sorar. EÄŸitimde, çevrede, sokak canlılarında, hayatın her evresinde, kültürde sanatta gönüllüler oluÅŸacak. Çocuklarımız gönüllü olacak. Ä°nsanlar bu ÅŸehre hizmet edecek. Bu ÅŸehirde yaÅŸayanlar ırkı, dini ne olursa olsun bu ÅŸehre sahip çıkmanın keyfini yaÅŸayacak. Biz talimatı da sizden alacağız, hesabı da size vereceÄŸiz. Ä°stanbul'da hep doÄŸruları yapacağımıza inanıyorum. Çünkü siz çok iyi bir denetleyici, gözlemci aynı zamanda yardımcı olacaksınız.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.