Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'den CHP'ye YSK tepkisi: Demokrasi hazımsızlığıdır

MHP lideri Bahçeli "CHP'nin YSK'yı tehdit eden sözleri, hukuk ihlali ve demokrasi hazımsızlığıdır" dedi. Son bir haftada 3'üncü kez İstanbul seçimleri hakkında açıklama yapan Bahçeli "Parti olarak İstanbul seçimlerinin yenilenmesinden yanayız" diyerek seçim çağrısını yineledi.



MHP lideri Devlet Bahçeli "CHP'nin YSK'yı tehdit eden sözleri, hukuk ihlali ve demokrasi hazımsızlığıdır" dedi.
 
CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın açıklamaların ardından yazılı bir açıklama yapan Bahçeli ÅŸunları kaydetti: "CHP'nin YSK'yı tehdit eden sözleri, hukuk ihlali ve demokrasi hazımsızlığıdır. Parti olarak Ä°stanbul seçimlerinin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız."
 
Bahçeli, Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı seçiminde pek çok kuÅŸku ve karanlık nokta olduÄŸunu, sandık yolsuzluÄŸu konusunda tevsik edilmiÅŸ iddiaların Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunulduÄŸuna iÅŸaret etti. Bahçeli, "Åžaibeler, organize usulsüzlükler maalesef vahim tartışmalara neden olmuÅŸtur. YSK'nın birkaç gün içinde bir karara varacağı anlaşılmaktadır. Parti olarak Ä°stanbul’da seçimin yenilenmesinden yanayız. Demokrasiye leke sürülmesine, milli iradenin karartılmasına sessiz kalamayız. Elbette YSK'nın vereceÄŸi karara saygımız olacaktır. Bu kararın da maÅŸeri vicdana uygun olacağı inancındayız. BeklediÄŸimiz gibi Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanlığı ile Maltepe ve Büyükçekmece Belediye BaÅŸkanlığı seçimleri tekrarlanırsa, ki hukuken ve ahlaken olması gereken de budur, o zaman seçim gününe kadar Ä°stanbul’da bulunacağım, karargahımızı Ä°stanbul’da kuracağım. Yani Ä°stanbul'a mitili atacağım" dedi.
 
"CHP, TARÄ°HÄ° HATADAN DÖNMELÄ°DÄ°R"
 
Bahçeli, CHP'nin Ä°stanbul seçimlerinin itiraz süreciyle ilgili eleÅŸtirilerine de deÄŸinerek "CHP'li yöneticilerin YSK üyelerini tehdit eden sözleri, aba altından sopa gösteren edep ve terbiye dışı ifadeleri bir defa hukuk ihlali, demokrasi hazımsızlığıdır. Yüce Divan hatırlatması yapmaları utanç verici bir kokuÅŸma halidir. NeymiÅŸ, YSK üyeleri Kızılay'da gezemezlermiÅŸ. Bu üslup kabadır, yaralayıcıdır, tahammülsüzdür, bayağıdır. YSK’yı baskı altına almak, ÅŸantaj diline baÅŸvurmak CHP’nin içine düÅŸtüÄŸü çaresizliÄŸin ve telaşın eseridir. Türkiye bir hukuk devletidir. Hâkimlerin vicdan ve iradelerine ipotek koymak hiç kimsenin harcı ve haddi deÄŸildir. CHP bu tarihi hatadan dönmelidir. CHP'li sözcüler rüzgar ekeyim derken fırtına biçeceklerini bilmelidir" diye konuÅŸtu.
 
"Ä°SRAÄ°L SALDIRGANLIÄžINI KINIYORUM"
 
Bahçeli, Türk-Ä°slam dünyasının Ramazan ayını tebrik ederken, Ä°srail ordusunun Gazze'deki saldırılarına da deÄŸinerek "Ä°srail ordusunun Gazze’de dünden itibaren baÅŸlattığı saldırılar masum insanların hayatlarını kaybetmesine neden olmuÅŸtur. Üstelik Ä°srail terörü, Anadolu Ajansı’nın Gazze'deki binasını da hedef almıştır. Ä°srail saldırganlığını kınıyorum. Hayatlarını kaybeden mazlum Filistinli kardeÅŸlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Anadolu Ajansı’nın çalışanlarına da geçmiÅŸ olsun temennilerimi iletiyorum" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.