Sosyal Medya

Güncel

Netanyahu'dan skandal Gazze emri: Geniş kapsamlı saldırılara devam edin

Her yıl Ramazan ayında Gazze'ye yönelik saldırılarını artıran İsrail, son iki gündür bölgeyi kan gölüne çevirdi. İsrail vahşeti daha ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu'ndan skandal bir açıklama geldi. Netanyahu "İsrail ordusuna Gazze Şeridi'ndeki gruplara yönelik geniş kapsamlı saldırılarına devam etmesi emrini verdim" dedi.



Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu, kabine toplantısından önce yaptığı açıklamada, Gazze'deki gerginliÄŸe iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu. 
 
Artan gerginlik nedeniyle Hamas ve Ä°slami Cihad'ı suçlayan Netanyahu, Filistinli grupların "ağır bedel ödediklerini" ileri sürdü.
 
Netanyahu, Gazze sınırına yakın bölgelerdeki Ä°srail güçlerine takviye yapılması için talimat verdiÄŸini belirterek "Ä°srail ordusuna Gazze Åžeridi'ndeki gruplara yönelik geniÅŸ kapsamlı saldırılarına devam etmesi emrini verdim." dedi.
 
NE OLMUÅžTU?
 
Ä°srail ordusu, Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek dünden bu yana Gazze Åžeridi'ni vuruyor. Ordudan yapılan açıklamada, dün sabah saatlerinden bu yana Gazze'de Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin el-Kassam Tugayları ve Ä°slami Cihad'a ait 220'den fazla hedefin vurulduÄŸu belirtilmiÅŸti.
 
Açıklamada ayrıca Gazze'deki Filistinli grupların da Ä°srail tarafına dün sabahtan bu yana 430'den fazla roket attığı ifade edilen açıklamada, atılan roketlerin büyük bölümünün Ä°srail'e ait "Demir Kubbe" hava savunma sistemince imha edildiÄŸi dile getirilmiÅŸti.
 
Gazze'deki SaÄŸlık Bakanlığı Ä°srail saldırılarında 14 aylık bir kız bebek ve hamile annesinin de aralarında bulunduÄŸu 7 Filistinlinin ÅŸehit olduÄŸunu, 65 kiÅŸinin yaralandığını açıklamıştı.
 
Atılan roketler nedeniyle de bir Ä°srailli ölmüÅŸ, iki kiÅŸi yaralanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.