Sosyal Medya

Güncel

AA ofisinin vurulmasına sessiz kalan ABD Gazze'yi uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, İsrail ordusunun Anadolu Ajansı (AA) ofisinin de bulunduğu binayı vurmasına ilişkin açıklama yapmaktan kaçındı.



AA'da yer alan habere göre, Anadolu Ajansı ofisine yapılan saldırıya deÄŸinmeyen Ortagus, 'Ä°srail'in kendini savunma hakkını tam desteklediklerini' belirtti.

Sözcü Ortagus, "ABD, Gazze'den Hamas ve Filistin Ä°slami Cihad'ın Ä°srail'deki masum sivillere ve toplumlara yönelik devam eden yoÄŸun roket atışını kınıyor. Åžiddetin sorumlularına derhal bu saldırganlığı durdurma çaÄŸrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

'Ä°SRAÄ°L'Ä°N YANINDAYIZ'

Ortagus, "Ä°srail'in yanındayız ve menfur saldırılara karşı kendini savunma hakkını tam destekliyoruz" deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Ä°srail ordusu, dün, abluka altındaki Gazze Åžeridi'nde Anadolu Ajansı ofisinin de bulunduÄŸu binaya hava saldırısı düzenlemiÅŸ, Ä°srail savaÅŸ uçaklarının en az 5 roketle gerçekleÅŸtirdiÄŸi saldırıda bina tamamen yıkılmıştı.

AA çalışanlarının durumunun iyi olduÄŸu belirtilirken, saldırıda can kaybı olup olmadığına iliÅŸkin henüz kesin bilgi bulunmuyor.

​İsrail ordusu, Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek bölgeye hava saldırıları baÅŸlatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.