Sosyal Medya

Fatma Tuncer / Sapığın Ülkesi Olmaz

Fatma Tuncer - Milli Gazete



Küçükçekmece’de beÅŸ yaşındaki çocuÄŸa cinsel istismarda bulunan sapığın yakalanması ne öfkemizi dindirebildi ne de korkularımızı teskin etti. Zira ÅŸunu biliyoruz ki; sapığın yakalanmış olması, çocukluÄŸu çalınan yavrumuzun hayallerini hiçbir zaman geri getiremeyecek, onun örselenen ruhunu onaramayacak, yüreÄŸine çöreklenen korkularını ortadan kaldıramayacak. Åžunu biliyoruz ki, hayatlarımız vahyin ışığı ile yeÅŸerip hayat bulmadığı sürece sapıkların ardı kesilmeyecek, hüzünlerimizin sonu gelmeyecek… DüÅŸünün bir çocuÄŸun bütün masum hayalleri bir sapığın hain emelleriyle yok olup gidiyor. Bu bir ülkenin yıkılmasından daha mı önemsiz sizce?!

Biliyorsunuz beÅŸ yaÅŸ süreci çocuklar için oldukça önemli bir dönem… Bu dönem çocuk hayata pespembe hayallerinin penceresinden bakıyor ve dünyayı masallarda olduÄŸu gibi iyiliklerle örülmüÅŸ bir mekân olarak görüyor. Onun hayalindeki ülkede hiçbir kötülük, hiçbir kötü iz yok. Burada çocuklar istismara maruz kalmamakta, büyükler onları koruyup kollamakta, oyunlarına iÅŸtirak etmekte ve onlara iyiliÄŸin ne olduÄŸunu öÄŸretmekteler. ÇocuÄŸa masallarda kötülerin ötelerde daÄŸların arkasında olduÄŸu anlatılmıştır çünkü. O yüzden canilerden gelebilecek kötülüÄŸe hiçbir ihtimal veremez çocuk.

 

YaÅŸamın beÅŸinci yılı çocuk için önemli bir süreçtir. Çocuk oyuncaklarını kardeÅŸleriyle ya da arkadaÅŸlarıyla paylaÅŸabilmekte ve arkadaÅŸlarıyla oynamaktan keyif almaktadır. Sorular onun dünyaya açılan kapılarıdır. Sorular sormakta ve olayları kendince anlamaya çalışmaktadır. Çocuk masallarda kötünün ve kötülüÄŸün daima alt edilen ve daÄŸların ardına sürülen bir olay/kiÅŸi olarak dinlemiÅŸtir. O yüzden kötülerin kazanabileceÄŸine hiçbir ihtimal veremez.  Onların kabalık caddelerde, sokaklarda ve mahalle aralarında dolaÅŸtığına hiç ihtimal dahi veremez.

Çocuk güne masmavi hayallerle baÅŸlar. ArkadaÅŸlarını oyuna davet eder ve oyunu onlarla birlikte kurar. ÇocuÄŸa göre ne mahallenin bakkal amcası, ne sokak aralarında dolaÅŸan aÄŸabeyleri ne de hayatın herhangi bir noktasında karşılaÅŸtığı insanlar kötülüÄŸe meylederler. Ona göre kötü daÄŸlar arkasına sürgün edilmiÅŸ ve en ağır ÅŸekilde cezalandırılmıştır. Fakat bir gün hiç beklenmedik bir ÅŸey olur ve aklından hayalinden geçmeyen bir sapıkla karşılaşır. ÇocuÄŸun hayallerindeki iyilikler ülkesi büyük bir depremle yıkılır ve artık bu saatten sonra hayata korku dolu gözlerle bakmaya baÅŸlar. Çocuk masallardaki kötü adamın evinin yakınına kadar nasıl gelebildiÄŸine bir anlam veremez… Çocuk kendisini koruyup kollayacaklarına itimat ettiÄŸi eriÅŸkinlere olan inancını tamamen kaybeder. Çocuk artık nerede bir eriÅŸkin görse korkuya kapılıp yıkılan hayallerinin enkazına doÄŸru koÅŸmaya baÅŸlar. Ve… Çocuk kendisine niçin zarar verildiÄŸini bir türlü anlamaz. Çünkü o kötülüÄŸü ve kötülerin dünyasını hiç tanımamaktadır.

Küçükçekmece’de 5 yaşındaki çocuÄŸumuzu istismar eden sapık yakalandı. Fakat insanlarımız ahlaki sapkınlığın neden bu kadar arttığını, aÄŸzı süt kokan çocukların neden cinsel istismara maruz kaldığını, fertlerin insani duyarlılığını neden ve nasıl kaybettiÄŸini tartışmak yerine sapığın uyruÄŸu üzerine yoÄŸunlaÅŸmakta ve olayı ırksal bir mesele haline getirmekteler. Ne yani sapık Türk olsa biz bunu makul mü karşılayacağız? Åžunu kuvvetle vurgulamak istiyorum ki, caniler, zalimler, insanlık yoksunu sapıklar hangi ülkeye hangi etnik ya da kültürel yapıya sahip olurlarsa olsunlar ait oldukları kulvar ÅŸeytanın mahallesidir. Onlar nefislerinin kulu ÅŸeytanın yandaÅŸlarıdırlar. O nedenle bizler sapığın etnik kimliÄŸini deÄŸil sapıklığın neden bu kadar arttığını tartışmalıyız. Çocuklarımıza cinsel istismara yeltenen sapıkların neden hak ettikleri cezayı alamadıklarını konuÅŸmalıyız. Çocuk istismarcılarının neden idamla cezalandırılmadıklarını sorgulamalıyız. Toplumun ahlaki dejenerasyonda vardığı noktayı münazara etmeli ve kalıcı önlemler almalıyız. Öyle deÄŸil mi?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.