Sosyal Medya

Güncel

Moritanya'da 30 su kuyusu açıldı

Türkiye Diyanet Vakfı'nın 'Bir Damla Hayat Su Kuyusu Projesi' kapsamında, Almanya Essen eyaleti DİTİB dernekleri ve Rize Müftülüğü öncülüğünde Moritanya'da 30 su kuyusu ve vakıf çeşmesi açıldı.



Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) "Bir Damla Hayat Su Kuyusu Projesi" kapsamında, Almanya Essen eyaleti DÄ°TÄ°B dernekleri ve Rize MüftülüÄŸü öncülüÄŸünde Moritanya'da 30 su kuyusu ve vakıf çeÅŸmesi açıldı.

TDV'den yapılan yazılı açıklamada, Moritanya'da kuraklık yaÅŸanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılayacak uzun ömürlü su kuyuları oluÅŸturmak amacıyla baÅŸlatılan "Bir Damla Hayat Su Kuyusu Projesi" çalışmaları kapsamında, 30 su kuyusu ve vakıf çeÅŸmesi inÅŸa edildi.

Rizeli hayırseverlerin destekleriyle Moritanya'da 11 su kuyusu ve vakıf çeÅŸmesi açıldığını ifade eden Rize Ä°l Müftüsü Ä°smail Yalçın, açılışı yapılan kuyunun isminin "Recep Tayyip ErdoÄŸan" su kuyusu olduÄŸunu belirtti.

Yalçın, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın Rizeli olduÄŸu için bu kuyuya Recep Tayyip ErdoÄŸan adını verdiklerini, açılan diÄŸer kuyulara ise Necmettin Erbakan, Zavendikli Mustafa Efendi'nin isimleriyle beraber Rize'nin bütün ilçelerinin isimlerini vererek, toplamda 11 kuyu açtırdıklarını ifade etti.

DÄ°TÄ°B Almanya-Essen bölgesinden 19 su kuyusu ve vakıf çeÅŸmesi

DÄ°TÄ°B Eyalet BirliÄŸi BaÅŸkanı Fahrettin Alptekin, DÄ°TÄ°B'e baÄŸlı 36 dernek ile su kuyusu ve vakıf çeÅŸmesi için toplamda 450 bin Avro bağış topladıklarını ve "Bir Damla Hayat Su Kuyusu Projesi" ile Afrika'nın çeÅŸitli bölgelerinde 33 adet su kuyusu açtırdıklarını, ayrıca 220 bin Avro tutarında 19 su kuyusunun ise Moritanya'da açıldığını aktardı.

Ayrıca derneÄŸin Moritanya'nın baÅŸkenti NuakÅŸot'un kırsal bölgelerinde yaÅŸayan ihtiyaç sahibi ailelere bin adet gıda paketi dağıttığı bildirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.