Sosyal Medya

Güncel

ABD’den, Körfez ülkelerine 6 milyar dolarlık silah satışına onay

ABD Dışişleri Bakanlığı, Körfez ülkeleri Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne 6 milyar dolar değerinde olası silah satışına onay verdi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, Körfez ülkeleri Bahreyn ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ne 6 milyar dolar deÄŸerinde olası silah satışına onay verdi. Pentagon'un Kongre'ye bilgi verdiÄŸi olası silah satışı üç ayrı paketten oluÅŸuyor.

Amerika bölgede Ä°ran'ın etkisine karşı bir denge oluÅŸturmak amacıyla Suudi Arabistan dahil olmak üzere Körfez bölgesindeki müttefiklerinden destek alyor. ABD Nisan ayında Suudi Arabistan'a THAAD (Yüksek Ä°rtifa Hava Savunma Sistemi) füze savunma sisteminin satışının bir kısmını gerçekleÅŸtirmiÅŸti.

Cuma günü Kongre'ye yapılan bir bildirimde, Bahreyn'in 2, 48 milyar dolar deÄŸerinde çeÅŸitli Patriot sistemlerini ve ilgili destek teçhizatını satın alabileceÄŸi belirtildi. Reuters haber ajansının aktardığına göre Bahreyn ile olası silah satış anlaÅŸması GEM-T olarak bilinen, uçakları ve seyir füzelerini vurabilen 36 adet Patriot MIM-104E model güdümlü füze satışını kapsıyor.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan Kongre'ye gönderilen bir baÅŸka bildirime göre, Bahreyn'e F-16 filosunu desteklemek üzere yaklaşık 750 milyon dolarlık silah satışı için de yeÅŸil ışık yakıldı. Reuters haber ajansına göre, bu paketin içinde 32 adet AIM-9X füzesi, 20 AGM-84 Block II Harpoon füzesi ve 100 adet GBU-39 yer alıyor.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan gönderilen üçüncü bir bildirime göre de, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ne 2,73 milyar dolar deÄŸerinde Patriot füzeleri ve 452 PAC-3 dahil olmak üzere diÄŸer baÄŸlantılı teçhizat satışı için yeÅŸil ışık yakıldı.
Pentagon'un Savunma Güvenlik Ä°ÅŸbirliÄŸi Dairesi Kongre'ye, iki ülkeye olası silah satışıyla ilgili bilgi verdi. DışiÅŸleri Bakanlığı'ndan Kongre'ye giden bildirimler diÄŸer ülkelere silah satışının onaylandığı konusunda bilgi veriyor ancak yapılan bu bildirimler satışla ilgili bir anlaÅŸmanın imzalandığı ya da müzakerelerin sonuçlandığı anlamına gelmiyor.
Bahreyn ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri için satışı onaylanan silahları Raytheon ve Lockheed Martin üretiyor.

kaynak: https://www.amerikaninsesi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.