Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Kibir abideleri, FETÖ bulaşıklı belediye başkanlarını tahminimce Reis temizleyecektir

Aksaraylı müteveffa Av. İbrahim Ergin’in şahitliğinin son bölümü: “Doğrunun yiğitleri, maalesef dava adamı olmanın bedeli olarak, çıkarının itleri tarafından hırpalansa da, mücadeleye devam inşallah. Doğru mutlaktır, kişiye göre değişmez, değiştirilemez. Eğriyi, doğru ölçü kabul edersen, sonunda doğruyu, yanlış kabul edersin. Bilgi güçtür, bildiğin yanlışlığı düzeltemiyorsan o bilgi aynı zamanda da sineye yüktür. Ak Partide çalışmayan, davanın özünü kaybetmiş kişilerin bu seçimde elenmesi mutlaktır. Çünkü ya parti bunları ayıklayacak yoksa bu ayıklama görevini seçmen yapacak gibi görünmektedir. Ak Partinin mevcut seçimden başarı ile çıkabilmesinin en önemli anahtarı; adaylarını, vatandaşın ben de olsam bunu aday yapardım isabetini yakalamasına bağlıdır. Son dönemki, dövizin oynaklığı, mevcut zamlar, kamunun önü alınamaz israfı, belediyelerin şımarıklığı, vatandaşın bazı şeyleri sorgulamasına yol açmıştır.



Bulutların yaÄŸmur damlamalarını yeryüzüne bırakması olaÄŸan ÅŸeydir. OlaÄŸan dışı olanı ise, bulutların aÄŸlamasıdır. Son dönem bazı belediye baÅŸkanları inanılmaz israf içinde. Har vurup harman savurmasında, makamını korumak kadar, yapılan harcamalardaki alınan kirli payların da etkisi büyük.
 
Çalışmayan, proje üretmeyen, halka dokunmayan kibir abideleri, FETÖ bulaşıklı belediye baÅŸkanlarını tahminimce Reis temizleyecektir. Yoksa halk gereÄŸini yapmaya kararlı görünmektedir. Ak Partide makamlar millete, hizmette aracıdır. Bu nedenle makama oturanlarda güç ve kibir oluÅŸmamalıdır. OluÅŸanların ise, artık ikaz deÄŸil, deÄŸiÅŸtirilmesi mecburidir. Gördük ki, kibir ve güç sarhoÅŸu olanlar yapılan ikazı dikkate almıyorlar. Ä°ktidarı takip eden, azınlık bir grup var, çıkarı için kılçığı alınmış hamsi gibi her yöne yatan. Åžimdi biz iktidardayız ve sizce, bu hamsi kılıklılar ÅŸimdi nerededir? Acıyı kabullenmeye görmesin insan, sonrasında, hiçbir acı artık canını acıtamıyor.
 
BaÅŸkanlık makamında yerli ve milli birinin olmadığını bir an düÅŸünelim. Bir gecede üst düzey -tüme yakını- bürokratların görevden alınma ihtimali yüksektir. Mevzuatta buna uygun hale gelmiÅŸtir. Bu nedenle sorumluluk sahipleri, çok çalışmalıdır. Ak Parti iktidarında, güzel iÅŸler yaptı. Daha güzeli ise eÄŸitimli, ilim ve bilimle donatılmış, ahlaklı bir neslin yetiÅŸmesine vesile olmasıdır.
 
ÜrettiÄŸimizden çok tükettiÄŸimiz gibi, verimli olarak da az çalışıyoruz. Her ÅŸeyi devletten bekliyor ve nerdeyse hiç okumuyoruz sonra da, her ÅŸeyin istediÄŸimiz gibi ve güzel olmasını istiyoruz.
 
Her yerli üretim, milli deÄŸildir. Her milli üretim de yerli olmayabilir. Önemlisi milli ve yerli üretimin birlikte yapılmasıdır. Silik, ÅŸahsiyetsiz, kiÅŸiliÄŸi sosyal medyada gördüÄŸü moda soytarılıklarının kötü taklitleri ile deforme olmuÅŸ insanlarla iÅŸimiz zor, hem de çok zor. Etrafımızda, ne kadar omurgasız, yaÄŸcı, yalaka oluÅŸmuÅŸ. Allah’ım ne olacak bu halimiz. Liyakat, ehliyet, ülkeye sadakat ve çalışkan olmayana makam teslim edilemez. VatandaÅŸ, belediyelerde güler yüz, kendine deÄŸer verildiÄŸini hissetmek, iÅŸi düÅŸenlere eÅŸit ve adil davranıldığını, yetkililerin israftan kaçındığını ve benim adamım anlayışının olmadığı görmek istiyor. Bunlara uymayanları da görmek istemiyor. Kamunun tasarruf anlayışı, imha edilecek evrak için, aslını SEKA’ya gönderin ama öncesinde iki adet fotokopisini çekip dosyalayın olmamalıdır. VatandaÅŸ, ekonomik açıdan sıkıntı yaÅŸadığı bu günlerde, atanmış ve seçilmiÅŸlerin, israftan ve lüks harcamalardan uzak durduÄŸunu gördükçe psikolojik darbelere karşı direnç gösterecektir.
 
Ak Partinin yerel seçimlerde baÅŸarılı olmasının en önemli reçetesi, seçmene, ben seninim, sen bensin duygusunu aşılamasına baÄŸlıdır. Suriye’de ABD ile yola çıktık, Rusya ile yola devam ediyoruz. Yarını ise Allah bilir. O zaman içeride, milli meselelerde kucaklaÅŸmamıza engel olacak ÅŸey ne olabilir, hangi itiraz bahanemiz olabilir? Dış kaynaklı saldırıların yoÄŸunlaÅŸtığı bu günlerde, siyasi söylemlerimiz elimizden geldiÄŸince kucaklayıcı olmalıdır. Her iÅŸimiz hayırla sonuçlanmayabilir. Ama her hayırsız iÅŸimizin sonucu, hayırlı olmayacaktır. KiÅŸinin kendine vereceÄŸi zararı, hiç kimsenin vermesi mümkün deÄŸildir. BaÅŸkasının vereceÄŸi zarar bile, bizim hatalarımızdan kaynaklanacaktır. Hayatımız süresince elbette yaptığımız hatalarımız olacaktır. Önemli olan hatalarımızın bize aynı hatayı bir daha yapmamamız hususunda vereceÄŸi derstir. Yani iÅŸin özeti, yaptığımız hatalar, yapacağımız hatalara engel olmalıdır.
 
Hayat bir imtihan ve buna inanıp iman ettiÄŸimize göre, her birimizin imtihanı, ölene kadar devam edecek. Ä°nsanı yoran, mücadelenin ÅŸartları veya muhataplarının kavgaları deÄŸil, dostlarının sessizliÄŸidir. Bu nedenle ihtiyaçları halinde, dostlarınıza karşı lütfen sessiz kalmayın.
 
EleÅŸtirinin verdiÄŸi zarardan daha büyük olanı, eleÅŸtiriye tahammülsüzlüktür. EleÅŸtiriye tahammül etmez isen, bu sefer eleÅŸtiri karşına dedikodu olarak çıkar. Ak Partinin temelinde belediyelerdeki baÅŸarılı çalışmalar vardır. Ak Partinin geleceÄŸini de önümüzdeki belediye baÅŸkanlık seçimleri etkileyecektir.
 
ABD’nin yaptırımlar adı altında yaptığı ekonomik saldırılar sonucunda, Çinli ve diÄŸer yatırımcıların, ülkemizin önemli noktalardaki, ÅŸirketler, liman vs. yerlerde hak elde etmelerine, hele bu ekonomik saldırılarla deÄŸerlerinin düÅŸürülüp ucuza ele geçirmelerine dikkat edilmelidir.
 
En büyük hastalığımız, içimizdeki vatana hainlik edenleri adam yerine koymamız. Elin gâvuru bu tipleri nereye koyduÄŸunu bile söylemiyor. ABD’nin Türkiye’ye yaptırım kararlarına karşı, Türk halkının verdiÄŸi tepkinin ÅŸeklinden çok daha önemlisi, ekonomik yaptırımlarla Türkiye’de sokakları hareketlendirmek isteyenlere Türk Milletinin verdiÄŸi tepkidir. ABD’nin Türkiye’ye karşı ekonomik saldırıları görünüyor, bizler için ÅŸerden, hayır doÄŸacak inÅŸallah. Yerli ve milli sermayeyi desteklemek adına, firmalar Türk Malı olan ürünlere diÄŸerlerinden ayırt edici dikkat çekici bir renk, iÅŸaret, logo vs. koymaları gerekir diye düÅŸünüyorum.
 
EÄŸer devletimin BaÅŸkanı, açıkça dolar üzerinden Türkiye’ye diz çöktürmek istiyorlar diyorsa, bu aÅŸamada ihtiyacı olmadığı halde artık dolar alanların, cepheden kaçanlarla ne farkı vardır. Psikolojik üstünlük Türkiye’mizdedir, tedirginlik ise ABD’de. Bizim kazanacağımız, ABD’nin ise kaybedeceÄŸi çok ÅŸey vardır. Bazı kiÅŸilerin gözünün önünü, Sn. Tayyip ErdoÄŸan düÅŸmanlığı öyle bir perdelemiÅŸ ki, vatan hainliÄŸi sayılacak söz ve eylemlerini bile göremiyor/görmüyor. Åžu an ki ülkemizin ve milletimizin yaptığı mücadele ekonomik milli mücadeledir. Küfür tek millettir. Ä°nanıyorsanız üstünsünüz ve zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Herkes, bir gün, hesap gününün sahibine hesap verecek. Hesaptan kaçmak, kurtulmak mümkün olmadığına göre, hesap öncesi yaÅŸadığımız son gün ya bugünse?.”
 
O’NUN Ä°ÇÄ°N O SON GÜN, O GÜNDÜ! Peki ya bizim o gün ne zaman. Azrail’in ayak sesleri duyulmaz. Umarım birileri bu tespitleri ciddiye alır. Bir hukuk adamı bu ÅŸahitliÄŸi ile huzura yükseldi. Onun bu ikrarı, öbür dünyadaki ÅŸahitliÄŸi olacaktır. Selam ve dua ile.
 
Not: Ä°brahim Ergin’in ÅŸahitliÄŸinin zamanını, o ifadelere kimin nasıl tepki verdiÄŸini, onun yüklediÄŸi imajları, RT’lerini görmek için Twitter adresi olarak @avibrahimergin’i tıklarsanız, görebilirsiniz.
 
Yeni Akit

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.