Sosyal Medya

Devlet Bahçeli'den Cumhur İttifakı açıklaması

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den son dakika ittifak açıklaması geldi. Bahçeli, "Cumhur İttifakı'nın milli beka ve huzurun temini amacıyla kutlu hedeflerine ulaşması büyük bir ihtiyaç ve mecburiyettir." dedi.



MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Bahçeli açıklamasında ÅŸu ifadeleri kullandı:

3 Mayıs Milliyetçiler Günü; müstesna bir uyanışın adı, muazzez bir uyanıklığın ahlakı, muhteÅŸem bir mücadele ufkunun anısıdır.

Türk ve Türkiye düÅŸmanı akım, görüÅŸ, fikir ve yabancı ideolojilere karşı demokratik itirazlarını, meÅŸru reflekslerini, sivil tepkilerini cesurca gösteren dönemin Türk milliyetçileri her türlü takdir ve övgünün üzerindedir.

Onlar bizim heyecan ve iftihar kaynaklarımızdır.

3 Mayıs 1944’de Komünist hedefler, kozmopolit emeller, baskı ve dayatmalar reddedilmiÅŸ, masum ÅŸekilde, milli bir ruhun eÅŸliÄŸinde protesto edilmiÅŸtir.

Tertemiz vicdanlı milliyetçi gençlerin haklı ve haysiyetli direniÅŸleri müteakip süreçlerde iÅŸkence, zulüm, eziyet, mahrumiyet ve mahkûmiyetle örselenmeye çalışılmıştır.

Türklük ÅŸuurunun, Türkçü duruÅŸun, Türkiye sevdasıyla yanıp tutuÅŸmanın faturası ağır olmuÅŸ, Ä°stanbul 1 Numaralı Sıkıyönetim Mahkemesi’nde utanç davasına dönüÅŸmüÅŸtür.

3 Mayıs 1944’te aslen ve esasen milli bekanın müdafaası yapılmış, Türk milletine mensubiyetin kuvveden fiile çıkan iradesi yüksek bir çaÄŸrı olarak sahnelenmiÅŸtir.

Vesayete karşı çıkılmış, Türkiye üzerinde oynanan oyunlara belki de ilk kez demokratik gösterilerle karşı durulmuÅŸtur.

3 Mayıs haktan, halktan ve hakikatten yana olanların inançlı duruÅŸudur.

Allah’a çok ÅŸükür bu tarihi duruÅŸ, zaman içinde dalga dalga büyümüÅŸ, gittikçe alanını geniÅŸletmiÅŸ, toplumsal zeminde kökleÅŸip milliyetçi bir harekete istikamet çizmiÅŸtir.

3 Mayıs 1944 olayları vesilesiyle tutuklanan 24 milliyetçi kahraman sırf düÅŸüncelerinden, sadece Türklük ve Türkçülük ülkülerinden dolayı nice iftira ve isnatlara maruz kalmışlardır.

MilliyetçiliÄŸin demokrasiyle özdeÅŸliÄŸinin derin izleri, tam bağımsızlık ve hürriyetle birlikteliÄŸinin kanıt ve kararları hiç kuÅŸku yok ki zorlu 1940’lı yılların hüzün dolu sayfalarında bulunacaktır.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü; zulme, çileye, haksızlığa, iÅŸbirlikçiliÄŸe sabır, akıl, iman ve azimle meydan okumanın ifade kudretidir.

Bilinmelidir ki, Türk milliyetçileri her zaman ve her seviyede milli birlik ve kardeÅŸlikten yanadır.

Yanlışa yanlış demek, hıyanet ve karanlığın karşısında milli ve ahlaki tavır göstermek hem vakarımızın gereÄŸi, hem de üstlendiÄŸimiz milli görevin gayesidir.

Türk milletine tuzak kuranlardan hesap sormak, Türkiye’ye parmak sallayanlara haddini bildirmek tarihi bir sorumluluÄŸumuzdur.

Küresel tehditlerin, bölgesel tehlikelerin, emperyalist kuÅŸatmaların tesirsiz hale getirilip püskürtülmesi hususunda dün olduÄŸu gibi bugün de kararımız kesin, duruÅŸumuz katidir.

Elbette bir olacağız, saÄŸlam birlikteliÄŸimizle ülkemizin ve milletimizin bekasını mutlaka koruyacağız.

Türkiye Cumhuriyeti kendi kaderine kendisi yön verecek, Cumhur Ä°ttifakı da istikbalin mimarı, istiklalin muhafızı olacaktır.

3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nde, en baÅŸta merhum BaÅŸbuÄŸumuz Alparslan TürkeÅŸ Bey olmak üzere, 3 Mayıs’ın muhterem isimlerini rahmetle, hürmetle, hasretle anıyorum.

Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun diyorum.

Türkiye’nin varoluÅŸ mücadelesinde, Türk milletinin beka ve payidarlık davasında sorumluluk alan, samimiyet gösteren, elinden gelen çabayı gösteren her insanımızı gönülden selamlıyorum.

Unutulmasın ki, Türk milleti sevdasını yüreÄŸinde taşıyan fazilet ve fedakârlık burcu evlatları sayesinde adından ilelebet söz ettirecek, anılarından ve kutlu varlığından her daim bahsettirecektir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.