Sosyal Medya

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul seçim sonuçlarına itiraz açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "YSK, Türkiye'de son sözü söyleyecek kurum. Son söz çok önemli. Türkiye'nin demokrasisi için demokratik süreç için çok önemli. Ağır bir yükleri var. Bu ağır yükün artık hafiflemesi için milletin beklentisini ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum." dedi.



Ä°mamoÄŸlu, CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen Belediye BaÅŸkanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çamlıca Camisi'nin açılışına katılıp katılmayacağına iliÅŸkin bir soruya Ä°mamoÄŸlu, "Önemli bir açılış. Ä°stanbul'da Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın da katılacağı bir açılış. Ama ben bir davet almadım. Davet alsaydım programımı ona göre düzenleyebilirdim. Ama olsun Ankara'dayız Hacıbayram Veli'ye gideriz o güzel manevi ortamda duamızı ederiz milletimiz, ülkemiz, Ä°stanbul için. Dolayısıyla davet almadım." yanıtını verdi.

"AÄžIR BÄ°R YÜKLERÄ° VAR"

Ä°mamoÄŸlu, Ä°stanbul seçimleri ve sandık kurullarına iliÅŸkin baÅŸlatılan soruÅŸturmaların hatırlatılması üzerine ÅŸunları söyledi:

"YSK, Türkiye'de son sözü söyleyecek kurum. Son söz çok önemli. Türkiye'nin demokrasisi için, demokratik süreç için çok önemli. Ağır bir yükleri var. Bu ağır yükün artık hafiflemesi için milletin beklentisini ortaya koyması gerektiÄŸini düÅŸünüyorum. Zira ÅŸu an yapılan ÅŸey kendilerini sorgulamaları gibi bir ÅŸey oluyor. Sandık sorumluları ya da sandık kurulları konusunda. Daha öncesinde itiraz sürelerinin bittiÄŸi kendi araÅŸtırmalarını yaptıkları kendi atadıkları unsurlar üzerinden arayışlar olarak görüyorum. Ama dediÄŸim gibi hukuki bir süreç devam ediyor. Ä°zliyoruz ama çok tedbirli, temkinliyiz. Umuyorum Türkiye'nin bunca yıldır verdiÄŸi demokrasi mücadelesine katkı sunan, seçimlerin yine en saÄŸlıklı biçimde yapıldığı Türkiye'nin geleceÄŸine aydınlık bir ÅŸekilde bakabildiÄŸi, 'evet bu ülkede seçimler yapılıyor, kazananda koltuÄŸuna oturuyor' hissinin saÄŸlamlaÅŸtırdığı bir karar vereceklerdir. Umuyorum ve bekliyorum."

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin seçim tekrarlansın çaÄŸrısını nasıl yorumladığı sorulan Ä°mamoÄŸlu, "Ben YSK'yi takip ediyorum sadece." dedi.

METRO KARARI

CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile metrolar için merkezi bütçeden yapılan tüm harcamaların belediyelerden kesileceÄŸi belirtilerek, bunu nasıl yorumladığı sorulan Ä°mamoÄŸlu, "Orada aslında belediyenin önemli gelir kaynağı olarak bakmamak lazım sürece. Seçimden önce ve seçimden sonra diye bakıyoruz." dedi.

"DUYUMLARIN Ä°ÇERİĞİNE GÄ°RMEK Ä°STEMÄ°YORUM"

Duyumlarının içeriÄŸi de sorulan Ekrem Ä°mamoÄŸlu, "Duyumlar olduÄŸu için içeriÄŸine girmek istemiyorum. Bütçeye, idari yönetimlerine, meclislerine, büyükÅŸehir ya da belediyeler üzerinden. Kararlar, seçimlere göre deÄŸil, o ÅŸekilde alınmamalı. Takip ediyoruz." dedi.

YSK'den bir seçim kararı çıkarsa ne yapacağı sorulan Ä°mamoÄŸlu, "Biz, yapılmış seçimin üzerine asla baÅŸka bir yorum düÅŸünmüyoruz. Biz, sadece bu seçimi kazandık, kararı bekliyoruz." diye konuÅŸtu.

"HÄ°Ç DE ADÄ°L BÄ°R KARAR GÄ°BÄ° GÖZÜKMÜYOR"

Ä°mamoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:

"Ä°zliyoruz elbette. Bunların hukuksal süreçleri var. Bu kararları alırken, seçimlere göre mi yoksa ÅŸehirlerin adalet duygusuna göre mi, ÅŸehirlerin adil yönetilme duygusuna göre mi karar veriyorlar, inceliyoruz. Bu konularla ilgili fikirlerimizi elbette beyan edeceÄŸiz. Farklı duyumlarımız da var bazı hazırlıklar açısından. KHK ÅŸeklinde. Bütüncül bakıyoruz. Ä°rdeliyoruz. Açıklamalarımız olacak ama alınan karar, hiç de adil bir karar gibi gözükmüyor."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.