Sosyal Medya

Güncel

Türkiye Kasaplar Federasyonu: Ramazanda kırmızı ete zam yapmayacağız

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı, "Ramazanda ete zam yapılmayacak çünkü fiyatlar sabitlendi. Spekülatörlük yapmasınlar, etimiz de çok tavuğumuz da. Vatandaşımız kasaba girmekten korkmasın, ramazanda kırmızı et yesin" dedi.



Osman Yardımcı, kırmızı et fiyatının sürekli gündemde tutulduÄŸunu belirten Yardımcı, "Sanki Türkiye ekonomisini kırmızı et belirliyor, yok öyle bir ÅŸey. Belirli zamanlarda et fiyatı düÅŸer, belirli zamanlarda çıkar. Sezonu vardır. Tavuk yazın piknik zamanında yükselir, kışın düÅŸer. Periyodik yükselmeler olabiliyor ama aşırıya kaçılırsa bunun karşısındayız." diye konuÅŸtu.
 
'VATANDAÅžIMIZ KIRMIZI ET YESÄ°N'
 
"VatandaÅŸ kasaba giderken tedirgin olmasın" ifadesini kullanan Yardımcı, ÅŸöyle devam etti:
 
"Ramazanda ete zam yapılmayacak çünkü fiyatlar sabitlendi. Spekülatörlük yapmasınlar, etimiz de çok tavuÄŸumuz da. Vatandaşımız kasaba girmekten korkmasın, ramazanda kırmızı et yesin."
 
Yardımcı, ette KDV'nin sıfırlanması halinde fiyatlarda 5 lira indirim yapabileceklerini dile getirdi.
 
Kasaplarda satılan etlerin veteriner hekimler kontrolünde kesimi yapılan hayvanların etleri olduÄŸunu vurgulayan Yardımcı, herhangi bir denetim olmaksızın yol kenarlarında kesilen hayvanların etlerinin alınmaması gerektiÄŸini söyledi.
 
Yardımcı, Bakanlığın 100 milyon küçükbaÅŸ hayvan hedefine deÄŸinirken de "Bakanımızın açıklamasını takdir ediyoruz. KüçükbaÅŸ hayvana teÅŸvik versinler, gerekirse büyükbaÅŸa vermesinler. Her aileye 30 koyun çok ideal. Bir sene sonra 60, 90 koyun olur." dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.