Sosyal Medya

Güncel

İYİ Parti'den Bahçeli'ye: Cumhur İttifakı'na organize bir saldırı yok

MHP lideri Bahçeli'nin "Cumhur İttifakı'na yönelik bilinçli ve organize bir saldırı var" sözlerini değerlendiren İYİ Parti Sözcüsü Paçacı "Cumhur İttifakı'na organize bir saldırı yok" dedi. İstanbul seçimleri hakkında da konuşan Paçacı "YSK'yi bir an önce 31 Mart'ta sandıktan çıkan İstanbullu seçmenlerin iradesini ilan etmeye davet ediyorum" diye konuştu.



Ä°YÄ° Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Cihan Paçacı, Ä°YÄ° Parti BaÅŸkanlık Divanı toplantısının ardından yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, tüm basın emekçilerine özgür bir çalışma ortamı diledi. Basın emekçilerinin sorunlarının bulunduÄŸunu belirten Paçacı, Ä°YÄ° Parti olarak sorunların çözümünde basın emekçilerinin yanında olduklarını vurguladı.
 
Paçacı, AK Parti döneminde üretimin ve istihdamın gerilediÄŸini, iÅŸsizliÄŸin artığını iddia ederek, iÅŸçi ve emekçilerin de hayatlarını çaÄŸdaÅŸ standartlarda sürdürme imkanlarının kalmadığını savundu.
 
Ödenen ücretlerin asgari yaÅŸam standartlarını karşılamaktan uzak olduÄŸunu kaydeden Paçacı, iÅŸ hukuku ve mevzuat alanının daraldığını, yapılan düzenlemelerin emekçilerin aleyhine olduÄŸunu söyledi. Paçacı, emeklilikte yaÅŸa takılanlar konusunun kanayan bir yara olduÄŸuna deÄŸinerek, sorunun giderilmesi için Ä°YÄ° Parti tarafından yapılan giriÅŸimlerin AK Parti ve MHP tarafından engellendiÄŸini öne sürdü.
 
Sosyal hayatın her alanında ÅŸiddetin arttığına iÅŸaret eden Paçacı, "Artan hayat pahalılığı, iÅŸsizlik, cehalet, sayıları milyonlara ulaÅŸan göçmenlerin ülkemize taşıdığı olumsuzluklar ve buna benzer nedenlerden dolayı insanlarımız hoÅŸgörü, sabır ve birlikte yaÅŸama arzularını kaybetme noktasına gelmiÅŸtir." diye konuÅŸtu.
 
"Ä°NSANLIÄžA KARÅžI BÄ°R BORÇ"
 
Paçacı, Ä°stanbul Küçükçekmece'de 5 yaşında bir çocuÄŸun tacize uÄŸramasının toplumda infial yarattığını ifade ederek, hükümetin bu sorunların önlenmesi konusunda çözüm üretmediÄŸini savundu. Kadın ve çocuklara yönelik istismar ve ÅŸiddet olaylarının sona erdirilmesinin insanlığa karşı bir borç olduÄŸunu kaydeden Paçacı, tüm siyasi partilerin bu konuda birlikte çalışması gerektiÄŸini ifade etti.
 
Paçacı, Ä°YÄ° Parti olarak kadın ve çocuklara yönelik ÅŸiddet, istismar ve cinayet faillerinin en ağır ÅŸekilde cezalandırılmasını talep ettiklerini vurgulayarak, diÄŸer partilerden de bu yönde destek beklediklerini bildirdi.
 
Hayvanlara yönelik ÅŸiddet ve zorbalığın da toplumda artış gösterdiÄŸini aktaran Paçacı, parti olarak bu tür olayların önüne geçilmesi için acil tedbirler üretilmesini ve sorumluların bir an önce cezalandırılmasını beklediklerini belirtti.
 
"YSK'YI SEÇMENLERÄ°N Ä°RADESÄ°NÄ° Ä°LAN ETMEYE DAVET EDÄ°YORUM"
 
Paçacı, "AK Parti'nin seçim sonuçlarını kabullenmediÄŸini ve itirazlarla kesin sonuçların açıklanmasını engellediÄŸini" savunarak, bu durumun toplumun demokrasiye ve sandığa olan inancını zayıflattığını kaydetti.
 
Seçimlerin kesin sonuçlarının açıklanmamasının millet iradesinin tecellisini engellediÄŸini belirten Paçacı, "Her geçen gün sosyal huzurumuz ve ekonomimiz yara almaktadır. YSK'yi bir an önce 31 Mart'ta sandıktan çıkan Ä°stanbullu seçmenlerin iradesini ilan etmeye davet ediyorum." dedi.
 
"CUMHUR Ä°TTÄ°FAKI'NA ORGANÄ°ZE SALDIRI YOK"
 
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli'nin, "Cumhur Ä°ttifakı'na yönelik bilinçli ve organize bir saldırı olduÄŸuna ve Millet Ä°ttifakı'nın terörle iÅŸ birliÄŸi yaptığına iliÅŸkin sözlerini" deÄŸerlendirmesi istenen Paçacı, ÅŸöyle konuÅŸtu:
 
"Cumhur Ä°ttifakı'na organize bir saldırı yok. EÄŸer Cumhur Ä°ttifakı'na saldırı, Sayın CumhurbaÅŸkanı'nın Türkiye ittifakı ise o saldırıyı demek ki organize bir ÅŸekilde Sayın CumhurbaÅŸkanı yapmaktadır. Yani muhalefetin Cumhur Ä°ttifakı'na karşı herhangi bir organize saldırısı yoktur. Türkiye ittifakı meselesini de Sayın CumhurbaÅŸkanı gündeme getirmiÅŸtir. EÄŸer rahatsızlığı Türkiye ittifakı ise bunu ortaya koyan ortağında aramalıdır bu organize saldırıyı. Millet Ä°ttifakı'nın terörle iliÅŸkilendirilmesi son derece saçma ve abesle iÅŸtigal bir konudur. Millet Ä°ttifakı, milletiyle bütünleÅŸen iki siyasi partinin güç birliÄŸidir. Bu tür suçlamaları kabul etmek mümkün deÄŸildir."
 
"PARTÄ° GÜNDEMÄ°NDE OLAÄžANÜSTÜ KURULTAY YOKTUR"
 
Paçacı, Ä°YÄ° Parti Kurucular Kurulu üyelerinden oluÅŸan partililerin olaÄŸanüstü kurultayı toplantıya çağırmasına iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerinin sorulması üzerine, "Ä°YÄ° Parti'nin gündeminde olaÄŸanüstü kurultay yoktur. Her önüne gelenin olaÄŸanüstü kurultay talebini basın yoluyla iletmesi doÄŸru deÄŸildir. OlaÄŸanüstü kurultayın toplanma yolları tüzüÄŸümüzde bellidir. Tüzük hükümleri uyarınca gerekli imzaları toplarlarsa olaÄŸanüstü kurultaya her zaman gidebiliriz ama basın yoluyla yapılan bu tür çaÄŸrılar karşılık bulmaz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.