Sosyal Medya

Güncel

İbrahim Kalın, ABD'nin Suriye Temsilcisi Jeffrey ile bir araya geldi

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki görüşmesi bitti. Jeffrey-Kalın görüşmesi 2 saat sürdü. Görüşmede Suriye konusundaki son gelişmeler ele alındı. Kalın-Jeffrey görüşmesinde, oluşturulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye'nin güvenlik endişelerinin giderileceği ifade edildi.



CumhurbaÅŸkanlığı Sözcüsü Ä°brahim Kalın baÅŸkanlığındaki Türk heyeti ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey baÅŸkanlığındaki ABD heyeti, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi.

19-05/01/ana-manset-1556707751.jpg

Jeffrey'in Ankara'da, Suriye ve güvenli bölge konularında çeÅŸitli temaslarda bulunuyor. Jeffrey'in bu kapsamda DışiÅŸleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı yetkilileriyle de görüÅŸmesi bekleniyor.
 
TÜRKÄ°YE'DEN SONRA GÖRÜÅžMELERE DEVAM EDECEK
 
James Jeffrey ve beraberindeki heyetin Ankara ziyaretinden sonra Ä°sviçre'nin Cenevre ÅŸehrine geçerek Mısır, Fransa, Almanya, Ürdün, Suudi Arabistan ve Ä°ngiltere'nin özel elçileri ile beraber bazı Suriyeli gruplarla görüÅŸmeler yapacağı belirtildi.
 
ABD DışiÅŸleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Heyetler devam eden Suriyedeki en son geliÅŸmeleri tartışacak, özellikle Suriye'nin kuzeybatısındaki ÅŸiddetin artması ve ülke genelinde engellenmemiÅŸ insani yardım ihtiyacı ve BirleÅŸmiÅŸ Milletler Güvenlik Konseyi 2254 kararı uyarınca Cenevre merkezli bir siyasi süreci teÅŸvik etme konusundaki BM çabalarına daha fazla destek isteyecekler." deÄŸerlendirilmesinde bulunuldu.
 
KALIN'DAN GÖRÜÅžME HAKKINDA AÇIKLAMA
 
CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi'nde gerçekleÅŸen Kalın ve Jeffrey baÅŸkanlığındaki heyetler arası görüÅŸmede, Suriye konusunda son geliÅŸmeler ele alındı. Türkiye'nin ulusal güvenlik önceliklerinin açık bir ÅŸekilde vurgulandığı görüÅŸmede Fırat'ın doÄŸusunda ve Suriye'nin genelinde terörle mücadele, güvenli bölge, Münbiç yol haritasının hayata geçirilmesi, DEAÅž, PKK/YPG/PYD dahil tüm terör unsurlarına karşı mücadele, Ä°dlib mutabakatının korunması, Suriye'nin toprak bütünlüÄŸü çerçevesinde siyasi çözüme ulaşılması ve Suriye'nin yeniden inÅŸası konuları gündeme geldi.
OluÅŸturulması planlanan güvenli bölge ile Türkiye'nin güvenlik endiÅŸelerinin giderileceÄŸi ve bölgenin tüm terör gruplarından temizleneceÄŸi ifade edildi. Bu konuda Türk ve ABD teknik heyetlerinin yapacağı müzakerelerin ardından nihai bir sonuca varılması ve uygulanması konusunda fikir birliÄŸine varıldı.
 
GörüÅŸmede, Suriye konusunda iÅŸ birliÄŸinin güven ve ÅŸeffaflık ilkeleri doÄŸrultusunda sürdürülmesinin önemine vurgu yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.